x

Portishead og Ellie Goulding til NorthSide

Portishead og Ellie Goulding til NorthSide

NorthSide er nu klar til at offentliggøre to nye navne til 2013-programmet. De to nye navne, som er sat på festivalplakaten sammen med blandt andre Nick Cave and The Bad Seeds, Band og Horses og The Flaming Lips, er den engelske sangerinde Ellie Goulding og Bristol-gruppen Portishead, der begge blev afsløret i programmet Smag på P3 i dag.

Ellie Goulding har markeret sig med sin elektropop og let hæse klang. Sangerinden udsendte debutalbummet "Lights" i 2010, som bragte meget positivt med sig, da albummet gik direkte ind som nummer 1 i England og desuden var 2010's hurtigst sælgende debutalbum med mere end 850.000 eksemparer. Gouldings andet album "Halcyon" kom på gaden i oktober, og pladen indeholder blandt andet radiohittet "Anything Could Happen".

Triphop-pionererne Portishead debuterede i 1994 med albummet "Dummy", der gav dem en Mercury Prize, og gruppen afslørede tidligere på året, at de arbejdede på et fjerde album, som de måske vil have med til næste års NorthSide. Portishead gæstede desuden Roskilde Festivals Orange Scene i 2011, hvor de scorede en femstjernet anmeldelse i GAFFA.

Tidligere har NorthSide offentliggjort Nick Cave and The Bad Seeds, Fun., The Eclectic Moniker, When Saints Go Machine, Arctic Monkeys, Band of Horses, The Flaming Lips, Nephew og Trentemøller. Til næste år udvides NorthSide desuden med en tredje scene med plads til 4.000 gæster. Scenen vil primært byde på nyere udenlandske og danske navne. 

Billetter til festivalen kan købes via GAFFA Live.

Lyt og subscribe på GAFFAs Northside playliste i Spotify og WiMP.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA