x

Dansk klassiker udkommer som cd

Dansk klassiker udkommer som cd

I mange år har en gruppe musikalske ildsjæle kæmpet for at få Hyldemors første og eneste album udgivet som cd, og nu er det lykkedes. Den legendariske udgivelse "Glem Det Hele" udkommer den 15. februar sammen med hele historien om manden bag pladen, Hans Vinding.

Albummet "Glem Det Hele" blev oprindeligt udgivet i 1978, og har indtil nu kun eksisteret som lp og musikkassette. Det blev kun udsendt i ét oplag, og på landets pladebørser er det sjældne album ofte blevet solgt for op til 750 kroner. Sanger, sangskriver, musiker, digter, gøgler og maler Hans Vinding var omdrejningspunktet i Hyldemor, og nogle betragter i dag hans tekster på niveau med Eik Skaløe, Laus Bengtsson, Niels Skousen, Dan Turéll og C.V. Jørgensen.

Der kom skub i processen med en remastereret cd-udgivelse, da de originale masterbånd fra Sweet Silence Studios blev fundet, og der dukkede et spolebånd op med nummeret "Min bedste ven", som ikke kom med på originalalbummet, men som nu kommer med som et bonus-nummer på cd'en. På "Glem Det Hele" medvirkede blandt andre Bifrosts Tom Lundén, Ida Klemann, Stig Kreutzfeldt, mens albummet blev produceret af den 19-årige Michael Ritto, der siden har grundlagt Medley Records.

Med den remasterede cd kommer en 48-siders booklet, hvor man kan læse historien om Hans Vinding og albummets tilblivelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA