Nyhed

Stjerner vi mistede i 2012

Vi mindes de musikere, der gik bort i 2012 med Whitney Houstons "I Will Always Love You"

Musikindustrien har i 2012 mistet et hold talentfulde stjerner, der har betydet noget særligt for musikken: Det gælder blandt andre Whitney Houston, Robin Gibb (Bee Gees), Adam Yauch (Beastie Boys), Etta James, Donna Summer, Andy Williams, Ravi Shankar og Monkees-sangeren Davy Jones. Vi mindes årets afdøde stjerner med Whitney Houstons berømte ballade "I Will Always Love You" fra filmen "The Bodyguard", som du kan se nedenfor.

Whitney Houston døde 48 år gammel, hvor hun blev fundet livløs i et badekar på det berømte Beverly Hills-hotel i Los Angeles. Plademogulen og produceren Tommy Mottola, der blandt andet har været gift med kollega Mariah Carey udtalte følgende til CNN efter dødsfaldet:

"Whitney Houston brød alle barrierer. Jeg har arbejdet med Barbara Streisand, Mariah Carey, Shakira og alle mulige, og hun satte den gyldne standard. Hun havde en fantastisk stil og sang med et flyd, som vi ikke havde set mage, og vi så alle sammen op til hende."


Bee Gees' Robin Gibb døde som 62-årig i maj af en længerevarig kræftsygdom, men satte sine spor, blandt andet som en tredjedel af Bee Gees, der blandt andet er blevet berømte for deres sange til filmen "Saturday Night Fever". Soundtracket indeholdt sangene "How Deep Is Your Love", "Night Fever" og "Stayin' Alive", og Robin Gibb var ofte leadvokalist med sin karakteristiske lyse stemme.

I maj døde Adam "MCA" Yauch, rapper, musiker, filminstruktør, politisk aktivist og først og fremmest kendt som en tredjedel af Beastie Boys, af kræft, kun 47 år gammel. Yauch blev efterfølgende hyldet af store artister, der fortolkede Beastie Boys' sange. Den amerikanske bluessangerinde Etta James, er kendt for hits som "At Last", "Tell Mama" og "I'd Rather Go Blind", og hun døde af leukæmi få dage før sin 74 års fødselsdag i begyndelsen af 2012.

Den amerikanske diskodronning Donna Summer gik også bort i 2012, da hun i maj døde 63 år gammel af kræft. Sangerinden var kendt som hits som "Hot Stuff" og "She Works Hard For The Money", og modtog igennem karrieren en lang række priser og fem grammyer. Den legendariske crooner Andy Williams, som gjorde sangen "Moon River" elsket, og som af en tidligere amerikansk præsident er blevet kaldt "en nationalskat" gik også bort i 2012, og senest var det den berømte sitarmester Ravi Shankar, der var en stor inspiration for George Harrison.


Whitney Houstons "I Will Always Love You":

ANNONCE