x

Galleri: Årets Danske Album

Galleri: Årets Danske Album

Hvert år ved årets afslutning kårer GAFFAs anmeldere årets bedste udenlandske og danske albums ved hver at stemme på 10 udenlandske album og 5 danske album, alle i prioriteret rækkefølge. Se hvem der, ifølge GAFFA, har lavet de 10 bedste danske album i 2012 i GAFFAs gallerisektion. Vi kan godt afsløre, at Spleen United (billedet) ligger højt på listen.

Læs en længere gennemgang af pladerne og se de respektive anmelderes stemmer i GAFFAs artikelsektion, og se tidligere års toplister her.

Eksempelvis er Søren Huss' "Oppefra & Ned" i blandt de ti bedste, danske album fra i år. "Med Søren Huss' andet soloalbum virker Saybia nu til at være et fritidsprojekt for sangskriveren, mens vejen står åben for en langsigtet karriere som dansksproget sanger og sangskriver. [...] Og sangene på 'Oppefra & Ned' er holdbare som selvstændige sange, hvor Søren Huss viser sig som en af de stærkeste danske sangskrivere for øjeblikket. Han formår på fornem vis at favne både det rugende mørke, den eftertænksomme skønhed og den poetiske lethed i sine sange," skrev GAFFAs Jan Opstrup Poulsen, da albummet kom på gaden i oktober.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA