Peter Sommer klar med single og video

Peter Sommer klar med single og video

Det kommende fjerde soloalbum fra Peter Sommer hedder "Alt Forladt" og er på gaden 28. januar, og sangeren og sangskriveren er nu klar med singleforløberen "Hvorfor Løb Vi?", som der også er lavet en video til. Sangen er mere elektronisk end den lyd, Peter Sommer er kendt for, og har det ordspillende og associationsrige omkvæd "Hvorfor løb vi? / Vi kunne have gået hele vejen".

Peter Sommer siger selv om det kommende album:

"Albummet er hverken den der sædvanlige mere-ærlige-plade-end-sidst eller noget. Heller ikke specielt mere modig. Men mere moody. Og ren. Det flytter sig på en anden måde og rammer såre simpelt tættere på mit eget indre musikalske bull's eye. De ting, jeg selv har gået og lyttet, men ikke danset til, de sidste 15 år. Det er en form for dansemusik, man ikke rigtigt flytter sig til. Man lytter sig ud på gulvet. Mærker benene igen. Eller vasker op".

Albummet er produceret af Stefan Kvamm (De Eneste To, The Wong Boys) og indspillet i samarbejde med Sommers mangeårige samarbejdspartnere Søren Zahle og Palle Hjorth.

Peter Sommer debuterede som halvdelen af duoen Superjeg, der i 2002 udsendte albummet "Alt Er Ego" og i 2003 det dobbelte minialbum "Øst/Vest". Herefter gik gruppen på pause på ubestemt tid, og Peter Sommer solodebuterede i 2004 med "På Den Anden Side", der rummede hans folkelige gennembrud "Valby Bakke" og blev fulgt op af "Destruktive Vokaler" i 2006 og "Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene" i 2008.

I 2010 lancerede Peter Sommer og Nephew-sanger Simon Kvamm duoen De Eneste To, der samme år udgav deres selvbetitlede debutalbum. Peter Sommers Superjeg-makker Carsten Valentin Lassen udsendte i 2006 sit hidtil eneste album "Chancernes Allé" under kunstnernavnet Valentin.

Da Sommers tredje soloalbum udkom i 2008, gav GAFFA-anmelder Jan Opstrup Poulsen fem ud af seks stjerner og skrev: "Er han blevet sur og gnaven, ham Peter Sommer? Ja, sådan lidt i stil med C.V. Jørgensen og Morrissey. Tekst- og sangmæssigt viser han sig for alvor som den danske skjalds sande arvtager, mens hans beundring for den engelske feinschmecker slår tydeligt igennem på albummet. 'Til Rotterne, Til Kragerne, Til Hundene' er voldsomt konfronterende og helt umuligt at undslippe. Om du vil det eller ej."

Se videoen til "Hvorfor Løb Vi?" Videoen er filmen af Theis Mortensen og Rasmus Weng Karlsen og klippet af Søren Rye:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA