x

Patti Page er død

Patti Page er død

Det kan ikke udelukkes, at hun vil være ukendt stof for en del yngre læsere. Men tag ikke fejl: Patti Page - som egentlig hed Clara Ann Fowler - var en af halvtredserne og tressernes bedst sælgende amerikanske sangerinder, som blandt andet markerede sig med hits som Tennessee Waltz og How Much is that Doggie in the Window?

Mens sidstnævnte herhjemme blev en succes i Raquel Rastenis version under titlen Der sidder en vovse i et vindue, blev Tennesee Waltz siden staten Tennessees officielle hymne - og i øvrigt fremragende fortolket af Leonard Cohen, som inkluderede en version som bonustrack på sit album Dear Heather fra 2004.

Også yngre kolleger har fortolket Pages forlæg: på The White Stripes album Icky Thumb fra 2007 figurerer en udgave af Pages Conquest fra 1948.

I kølvandet på sine singlesuccesser fik Page egne tv-shows og filmroller, ligesom hun har sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame. I 1999 modtog hun endvidere en Grammy for sit første livealbum nogensinde, Live at Carnegie Hall: The 50th Anniversary Concert.

Patti Page døde 1. januar 2013. Hun blev 85 år gammel og efterlader to børn og en søster.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA