x

M.I.A.-album udskudt – var for positivt

M.I.A.-album udskudt – var for positivt

Den engelsk-tamilske rapper og sangerinde M.I.A. har offentliggjort, at hun udgiver sit fjerde album, "Matangi" 15. april. Det siger hun i et interview med den australske hjemmeside Gold Coast Bulletin.

"Albummet er klar i april, ved det tamilske nytår – 15. april – og jeg arbejder stadig på det," fortæller hun og siger videre, at hendes pladeselskab har forsinket udgivelsen, fordi de fandt lyden for positiv.

"Jeg troede, jeg var færdig med pladen. Jeg blev færdig med den og sendte den af sted for et par måneder siden. Så fik jeg at vide, at den var for positiv. Så vi har haft lidt problemer på pladeselskabet. De siger: 'Du er nødt til at gøre det lidt mørkere.' Jeg ved ikke, hvad det er, men så snart jeg ved det..."

Her afbryder Gold Coast Bulletin M.I.A. for at spørge, hvordan en kunstner, der har vist fingeren på tv ved Super Bowl-finalen, har lyst til at tækkes pladeselskabet på den måde.

M.I.A. svarer: "Nej, jeg bruger tid på at finde ud af, hvad de mener. Det er et interessant spørgsmål for mig. Det er, som om de siger: 'Vi har bygget dig op som folkets fjende nummer 1, og nu kommer du ud med alt dette positive materiale.'"

M.I.A. har i øvrigt fået nyt pladeselskab, Interscope Records, også kendt for at huse blandt andre Madonna og Lana Del Rey, og M.I.A. fortæller, at hendes tidligere manager, som hun fyrede, nu er chef for Interscope. "Det er interessant at se folk igen med nye hatte på," siger hun.

Albumtitlen er en reference til M.I.A.s fødenavn, Mathangi, og en hinduistisk gudinde for visdom.

Rapperen og sangerinden debuterede i 2005 med albummet "Arular", som fik en rosende modtagelse med topkarakter fra Allmusic med 5/5 samt i Rolling Stone 4/5 og Pitchfork 8,6 ud af 10. Herhjemme blev albummet også modtaget med rosende ord, hvor GAFFAs anmelder Morten Schwartz Lausten tildelte albummet hele seks ud af seks stjerner og skrev: "Selvom den srilankanske flygtning Maya, der står bag M.I.A., er prisbelønnet, feteret billedkunstner, er hun på ingen måde assimileret med mainstream eller pop." 

Gennembruddet og opmærksomheden kom dog først rigtigt med singlen "Paper Planes" fra M.I.A.s andet album "Kala" fra 2007, og det seneste tredje album "Maya" udkom i 2010 fra M.I.A.s eget pladeselskab N.E.E.T. Albummet fik en modtagelse med delte meninger, hvor GAFFAs Jesper Buhl gav albummet fire stjerner og skrev: "M.I.A. er tilbage i vanlig stil med (til tider paranoide og tvivlsomme) politiske budskaber i tekster, der veksler mellem det smågeniale og det forvrøvlede og produktioner, der veksler mellem det støjende voldsomme og det poppet tilgængelige".

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA