Nyhed

Daft Punk udgiver nyt i 2013 – men turnerer ikke

Den franske elektroduo ventes at udsende nyt i år, men afviser at turnere

Der har tidligere været rygter fremme om, at den franske elektroduo Daft Punk ville turnere i 2013, og at dette muligvis ville bringe dem til Roskilde Festival, da musikchef Rikke Øxner har udtalt, at bandet stod højt på hendes ønskeliste.

Forleden blev dette rygte dog skudt til jorden, da festivalarrangøren Rob Da Bank fra den engelske Bestival fortalte magasinet eFestivals, at han havde fået at vide af officielle kilder, at Daft Punk slet ikke vil turnere i 2013.

Til gengæld kan man vente ny musik fra Daft Punk i 2013. Det fortæller den amerikanske producerlegende Nile Rodgers, som sidste år offentliggjorde, at han arbejdede med Daft Punk ved på sin blog at skrive de oplagte ord "Daft Punk is hanging at my house".


I et nyt indlæg på sin hjemmeside skriver Rodgers blandt andet følgende under overskriften "2013 won't be boring":

"Næste gang, jeg sætter min fod i Japan (som Rodgers har et meget personligt forhold til, hvilket han også skriver om i samme indlæg, red.), vil mit samarbejde med Daft Punk haft ramt folks trommehinder. Det samme gælder en række sange, jeg vil arbejde på over de næste par måneder med en udvalgt gruppe kunstnere og endelig, naturligvis, mit tabte Chic- og solomateriale. Uanset hvordan det slutter, bliver 2013 ikke kedeligt!"

Rodgers er nok bedst kendt som discopioner med bandet Chic, der storhittede i slut-70'erne med hitsingler som "Le Freak", "Everybody Dance" og "Good Times". Han har dog også vundet stor respekt som producer for blandt andre David Bowies "Let's Dance" og Madonnas "Like A Virgin".


Hvor meget musik, Daft Punk og Nile Rodgers har indspillet sammen, er endnu uvist.

Nile Rodgers blev i 2010 diagnosticeret med prostatakræft, men er nu i bedring. Han fyldte i september 2012 60 år.

Daft Punk brød igennem i 1997 med singlerne "Da Funk" og "Around The World" og debutalbummet "Homework". Deres seneste album er soundtracket til filmen "Tron". Musikken udkom første gang i 2010 og igen i remixet form i 2011.


Hør et af diskoens ultimative numre, Chics "Good Times" her:

Og Daft Punk med "Around The World" – bemærk baslinjen, der har nok hentet lidt inspiration hos "Good Times":


ANNONCE