x

KarriereKanonen åbner for tilmelding

KarriereKanonen åbner for tilmelding

Billedet: Djämes Braun, vinder af KarriereKanonen 2012

Dørene er netop slået op for tilmelding, og i år bliver KarriereKanonen nu mere omfattende end tidligere. DR stiller radioairplay på P3 og P6 Beat til rådighed og giver opbakning på diverse platforme. Smukfest stiller scene og festivalpublikum klar, mens Bandakademiet leverer udvikling og optimering af talentet, mens sangskriverorganisationen Koda sørger for indblik i musikbranchen.

Til april bliver 12 navne udvalgt af en gruppe til lejligheden udvalgte fagfolk. Alle 12 kunstnere modtager herefter rådgivning og skal optræde på Spot Festival, hvor feltet af navne bliver reduceret til otte. I august 2013 skal de otte på scenen til Smukfest, hvor de tre vindere findes. De modtager hver det, arrangørerne kalder "et skræddersyet karriereudviklingsforløb". Således er forløbet både længere og mere dybdegående end foregående år, og alle deltagere får ifølge arrangørerne mere ud af at være med.

Som noget nyt lancerer KarriereKanonen et nyt site, hvor man kan møde alle deltagerne. Alle, der tilmelder sig får en personlig profil med musik, billeder og beskrivelse. På siden vil der være genreinddelte hitlister med de numre, som er blevet spillet mest. De personlige musiksider bliver liggende fremover, men allerede i marts vil der blive udvalgt 12 navne, som deltager i konkurrencen om at vinde KarriereKanonen. Tilmeldingen lukker den 3. februar klokken 00:00.

Sitet hedder www.dr.dk/karrierekanonen

Jurymedlem: "Det rigtige sted for talenter"

"KarriereKanonen er det rigtige sted for talentudvikling, fordi man får så meget kompetent støtte i form af rådgivning af professionelle folk med masser af erfaring på forskellige og vedkommende områder. For finalisterne er der garanti for spillejobs, og der er en del omtale og radioairplay at komme efter", siger P3-vært Nicholas Kawamura, som sidder i KarriereKanonens jury.

Sidste år meldte mere end 900 danske bands og solister sig til KarriereKanonen. Og de tre vindere, Djämes Braun (billedet), Kaliber og Dance With Dirt har alle markeret sig, siden de blev udvalgt. Djämes Braun og Kaliber har begge udgivet både singler og ep'er, og Dance With Dirt albumdebuterer i februar.

"KarriereKanonen 2012 var en succes på mange måder – først og fremmest set i lyset af vindernes udvikling. Alle tre navne er nået uhyre langt i forhold til, hvor de var før de vandt KarriereKanonen. Jeg glæder mig allerede til at finde de 12 nye finalister og dernæst til at følge dem, når de spiller live på Spot og i sidste ende på Smukfest", siger Nicholas Kawamura.

KarriereKanonen blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med dansk lyrik – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. Siden har KarriereKanonen udviklet sig til at fokusere på al dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. I dag er projektet et samarbejde mellem DR, Koda, Smukfest og Bandakademiet med vægt på at udfordre og udvikle danske talenter, så de bliver rustet til en karriere inden for musik. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Eclectic Moniker, Ida Gard, Birk Storm og Boho Dancer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA