x

MØ: Spice Girls satte mig i gang

MØ: Spice Girls satte mig i gang

Fredag den 25. januar lægger Vega scener til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte med seks nye danske navne, som Vega spår bliver store i 2013. De seks solister og grupper er hiphop/soul-bandet Billow, electrorock-bandet Broke, soulpop-duoen Ivory&Gold, electro-sangerinden MØ, det elektroniske band You.You.You. og dj-kollektivet Yo Felles.

GAFFA bringer i de næste to uger interviews med de seks kunstnere, og vi lægger ud med MØ.

Hvorfor startede du med at lave musik?

– Jeg startede med at lave musik i 2. klasse, fordi jeg havde fået min første ghettoblaster, og cd'en "Spice" fra Spice Girls, og efter den dag var jeg bare fuldstændig besluttet på, at det var musikkens vej, jeg ville gå.

– Jeg var på udveksling i New York sammen med mit gamle elektropunk-band MOR, da jeg fik besked om, at jeg skulle spille med MØ til Spot Festival 2012, som på daværende tidspunkt lå to uger forude. Da vi skulle lægge noget musik online i den forbindelse, satte min manager Bjørn mig i kontakt med Ronni Vindahl, som han har producerteamet No Wav. sammen med.
Ronni begyndte at arbejde på et af mine a cappella-tracks, der hedder "Maiden", og jeg faldt med det samme for hans lyd. Lige inden Spot lagde vi det endelige resultat op på YouTube, og så gik det pludselig stærkt.

Hvordan vil du selv beskrive din musik?

– Elektronisk soul, indiepop med street vibes.

Hvilke(t) album eller kunstner har været en inspiration for din musik?

– Al musik, som jeg har lyttet til igennem hele mit liv: Sonic Youth, Yeah Yeah Yeahs, Billie Holiday, Nico, RJD2, Bonobo, Santigold, Nirvana, Sam Cooke osv.

Hvad er din/jeres styrke live?

– Energi og indlevelse, tror jeg.

Hvem af de andre udvalgte, glæder du/I dig især til at høre og hvorfor?

– Især Broke og Ivory&Gold. Broke fordi de er så fucking seje, og jeg er helt vild med dem og deres musik. Ivory&Gold, fordi jeg aldrig har hørt dem live, og fordi det er jo også er et projekt, som pisse dygtige Ronni Vindahl er en del af, så jeg kan da kun forestille mig, at det bliver viiiildt fedt.

Læs mere om Vegas Udvalgte 2013.

Billetsalg via Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.

Vegas Udvalgte blev første gang afholdt i januar 2011 med Let Me Play Your Guitar, Emma Acs, Panamah, Our Broken Garden og Freja Loeb og i 2012 med Penny Police, Shaq Boosie, Death Valley Sleepers, Soffie Viemose, Ulige Numre og Rangleklods.

Disse navne spåede Vega et gennembrud i henholdsvis 2011 og 2012, og den spådom må man sige i hvert fald i nogen grad er kommet til at holde stik, hvor især Emma Acs, Panamah, Freja Loeb, Ulige Numre og Rangleklods har oplevet pæn succes – sidstnævnte også uden for landets grænser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA