x

GAFFA dækker årets EuroSonic

GAFFA dækker årets EuroSonic

I år løber den hollandske musik- og branchefestival EuroSonic af stablen i perioden den 9. januar til den 12. januar i byen Groningen. GAFFA vil som mange af de tidligere år dække festivalen ganske indgående.

EuroSonic Festival – der kan sammenlignes med et forstørret svar på danske Spot Festival – er en omfattende blanding af koncerter, debatter, paneler, prisuddelinger og meget mere, der alt har fokus på import/eksport af musik til de europæiske lande imellem, hvor et utal af aktører inden for branchen vil være repræsenteret. Festivalen præsenterer en bred palet af europæisk musik i de første dage, mens den bliver sluttet af med fokus på den hollandske scene – det såkaldte Noorderslag.  

Derudover bliver den prestigefyldte pris European Border Breakers uddelt her, og i år kan vi bryste os af endnu en dansk modtager. Det er Nabiha, der allerede i oktober blev udråbt som en af de ti vindere. Tidligere har blandt andre Agnes Obel, Alphabeat, Aura Dione med flere også modtaget prisen, hvis overrækkelse i øvrigt bliver streamet online i dag fra klokken 18.00-19.30 via dette link.

Finland i fokus

EuroSonic har tradition for at have et særligt fokus på ét europæisk land, hvor Finland i år har pokalen. Tidligere har Frankrig, Tyskland, Italien, Sverige, Belgien, Norge, Holland og Irland også været i fokus, men i år er det altså vores finske venner, hvor blandt andre Sinaii, French Films, LCMDF, Lau Nau med flere repræsenterer deres land.

Der er desuden internationale upcoming kunstnere som den britiske komet Jake Bugg, norske Bernhoft, den irske alternative singer/songwriter Villagers, den norske hypede trio Highasakite og mange flere, mens følgende ni danske kunstnere er repræsenteret i år: Broken Twin, Efterklang, Indians, Lukas Graham, MØ, Nelson Can, Rangleklods, The Good The Bad og Turboweekend (billedet).

Så følg endelig med, når vi rapporterer fra en af Europas store branchefestivaler de kommende dage.

Læs mere på EuroSonics hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA