x

Fallulah klar med albumtitel og udgivelsesdato

Fallulah klar med albumtitel og udgivelsesdato

To år i træk havde hun det mest spillede nummer på P3. Nærmest på dato tre år efter albumdebuten – helt præcist mandag den 4. februar – er Fallulah klar med sit andet udspil. Og titlen "Escapism" passer godt på den, hun er, fortæller hun.

– Eskapisme er nok noget, de fleste kan forholde sig til, og det kan både være godt og skidt. Nogle gange har man bare brug for at gemme sig fra hverdagslivet og synke ned i virkelighedsfjerne tv-serier. Det har jeg i hvert fald brug for i perioder. Men alt kan tage overhånd, og der er mange muligheder for at flygte fra virkeligheden i dag, og der er mange, der gør det. For mig er det et åbent begreb, frit til fortolkning, og jeg har blandt andet valgt titlen, fordi jeg selv er lidt af en drømmer.

– Jeg elsker at forsvinde dybt ind i bøgernes verden. Jeg er særlig vild med den japanske forfatter Haruki Murakami, specielt "Kafka På Stranden" og hans nyeste tre-binds værk "1Q84". Jeg elsker hans indtagende magiske realisme, og det er en inspiration, jeg tror, mange vil kunne spore i mit eget tekstunivers, fortæller den smukke dansk/rumænske solist, til lejligheden med skarptskåret pandehår og karakteristisk, knaldrød læbestift.

Ordene først

Og ordene er vigtige, fortæller 27-årige Fallulah, der i øvrigt lyder det borgerlige navn Maria Christina Apetri, der selv står for både tekst og musik og producerer sine egne kompositioner.

– Når jeg hører musik, lægger jeg altid mærke til teksterne først, og derfor er ordene også meget vigtige for mig, i forhold til hvad jeg selv udgiver. Jeg oplever, at de denne gang på samme tid er blevet både hårdere og blødere, og i det hele taget synes jeg, at såvel musik som tekstunivers denne gang har et mere drømmende, filmisk udtryk end på debutpladen.

Skift aldrig ud på et hold, der vinder, sagde legenden Johan Cruyff i sin tid som Barcelona-træner, hvilket Fallulah tilsyneladende delvist har taget til sig. For trods nye toner og mindre Balkan på "Escapism" kan man stadig godt genkende Fallulah, som hun lød på debutalbummet "The Black Cat Neigbourhood", som gik sin sejrsgang i det ganske land i 2010 og '11.

Med sine folk/østeuropæiske-inspirerede toner krydret med sikker poptæft fik hun etableret sig som toneangivende debutant og kunne konstatere, at singlen "Bridges" endte som det mest spillede på P3 i 2010. På opfordring skrev hun efterfølgende "Out Of It" til tv-serien "Lykke". Sangen kom med på genoptrykket af debutpladen, og da året var omme havde Fallulah igen årets mest spillede sang på kanalen, fik hovedprisen ved P3 Guld, og derudover fik "Out Of It" hæderen som Årets Hit ved såvel DMA som GAFFA-Prisen 2011. Så der er lidt at leve op til denne gang, kan man vist roligt sige.

– Det er klart, at en sådan debut lægger et vist pres, men jeg har prøvet at tage det så afslappet som muligt og har gjort mit bedste for at udtrykke, hvem jeg er, og hvor jeg er henne i dag. Og selvom jeg har haft succes, føler jeg mig ikke som en offentlig person, der er ikke nogen, der siger noget til mig, når jeg handler i Netto, heldigvis. Jeg oplever, at folk mere har taget min musik til sig end mig som person, og det passer mig godt. Og det var også vigtigt for mig at holde en lang pause fra turnélivet og bare leve et ganske almindeligt liv. Hvis ikke jeg havde gjort det, ville jeg ikke føle, at jeg havde noget som helst at skrive om, ræsonnerer den sympatiske sangerinde.

Læs et længere interview med Fallulah i næste nummer af GAFFA, der er på gaden 1. februar. "Escapism" udkommer som nævnt den 4. februar.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA