x

Seks nye navne til Nibe Festival

Seks nye navne til Nibe Festival

Nibe Festival er klar med seks nye navne. Heriblandt finder vi kendte kunstnere som Marie Key, Shaka Loveless og Mads Langer. De får selskab af de to "sound-alike"-bands, Pink Floyd Project og Queen Machine. Desuden får de følgeskab af et ungt, dansk rockband, Go Go Berlin.
 
Marie Key (billedet)

Hitalbummet "De Her Dage" fra efteråret 2012 er fjerde album fra den danske sangerinde. De to første blev udgivet med Marie Key Band, og det tredje album "I Byen Igen" som solist. Numre som "Mere Snak – Mindre Musik", "Mormor" og Uopnåelig" er blevet ret populære. Nibe-teamet ser stort potientiale i hende og mener, at hun kan nå helt til tops på den danske scene, og det går da også den vej for tiden.
 
Mads Langer

Nibe-teamet mener, at man kan kalde Mads Langer for den danske musiks kronprins. Han bliver – igen af teamet – sammenlignet med Seebach og Lukas Graham, med tanken om, at hans helt store gennembrud er på vej. Mads Langer har i flere år vist sit potentiale. Han har både gjort sig nationalt og internationalt med numre som "Fact-Fiction" og Olive-coveret "You're Not Alone", men populariteten røg i vejret, da Langer deltog i TV2's "Toppen Af Poppen". Langer optrådte for år tilbage i Skalskoven i Reservatet. Nu er han så tilbage – denne gang på Stor Scene.
 
Pink Floyd Project

I år er Pink Floyd Project blevet inviteret tilbage til festivalen. De optrådte første gang til festivalen i 2007, og et comeback har stået højt på ønskelisten. Pink Floyd Project er siden sidst blevet større og har blandt andet gæstet Aalborg Kultur- og Kongres Center med deres show.
 
Queen Machine


Den 16. juli smed Nibe-teamet en afstemning ud på deres Facebook-side. De ville vide, hvilken koncert på Blå Scene, som havde været den fedeste i 2012. Tæt på 1/3 af dem, der svarede, stemte på koncerten med Queen Machine. Derfor valgte teamet at lave endnu en aftale med Queen-kopierne, som igen får mulighed for at stå på scenen med deres Queen-fortolkninger.
 
Go Go Berlin

Bandet varmede i efteråret op for The Blue Van. Nibe-teamet mener, at Go Go Berlin har en stor, musikalsk fremtid. Inden festivalen udgiver Go Go Berlin et par singler og kommer formodentlig også med en ep, som skal danne fortrop til deres debutalbum. Go Go Berlin har fat i det rockelskende publikum og har fået en vis idolstatus, mener arrangørerne af Nibe Festival. Ikke kun på grund af musikken, det skyldes også sceneshowet, attituderne, charmen og "det lækre hår".
 
Shaka Loveless

Loveless spillede også på den nordjyske festival sidste år, men det forhindre ikke Nibe i at præsentere Shaka Loveless igen på Nibe 2013. Shaka har i løbet af det sidste år oplevet sit store gennembrud.  Har har været i tv flere gange og oplevet stor airplay – først med "Tomgang" og nu med "Ikke Mere Tid". Danish Music Awards  2012 tildelte ham også to priser for "Årets danske club-givelse" og "Årets danske musikvideo". Han vandt begge priser med nummeret "Tomgang".

Indtil videre er følgende navne på plads til Nibe Festival: Nephew, Magtens Korridorer, Alina Devecerski, The Floor Is Made Of Lava, The Blue Van, Rasmus Walter, The Rumour Said Fire, Queen Machine, Pink Floyd Project, Go Go Berlin, Shaka Loveless, Marie Key og Mads Langer.

Nibe Festival afholdes den 3. juli til den 6. juli i Skalsskoven uden for Aalborg.

Billetter til Nibe Festival kan købes via festivalens hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA