x

Spot rykker ind i Scandinavian Congress Center

Spot rykker ind i Scandinavian Congress Center

Musikhuset Aarhus og Spot Festival udvider i 2013 samarbejdet med flere scener og optimerer indretningen af opholdsarealerne. Samtidig indledes et nyt samarbejde mellem Scandinavian Congress Center (SCC) og Spot Festival. Det nye samarbejde skal forbedre festivalens samlede fysiske rammer og infrastruktur og give rum for endnu bedre musikoplevelser. Etableringen af en ny og direkte gangforbindelse mellem Musikhuset og SCC skal bidrage til at understøtte Spot som festivalen, hvor alle scener kan nås på kortest mulige tid.

I 2012 bød Spot Festival på en fornyelse af festivalens rammer, da det nyetablerede produktionscenter Godsbanen blev festivalens fysiske centrum. Et tiltag, der både fik ros og ris, sidstnævnte blandt andet på grund af en del køer. Fornyelsen fortsætter i 2013, hvor Scandinavian Congress Center og Spot har indgået et samarbejde om at bruge centeret som koncertsted på Spot Festival 2013.

Scandinavian Congress Center har huset flere store, danske og internationale konferencer og koncerter, og Spot Festival har i flere år haft et godt samarbejde med Radisson Blu Scandinavia Hotel og Konferencecenter, der er tilknyttet Scandinavian Congress Center.

Spot Festival samarbejder allerede med Musikhuset Aarhus, Voxhall, Atlas, Godsbanen og Radar om afvikling af koncerter, showcases og seminarer. Med så mange indendørs faciliteter på et relativt lille geografisk område kan Spot præsentere et fysisk set-up, der er, ifølge Spot-teamet selv, unikt i forhold til andre internationale branchefestivaler.

Tilføjelsen af Scandinavian Congress Center kan ikke hindre kødannelse ved enkelte koncerter, men forventes at skabe et bedre koncertflow for publikum og gæster. De forbedrede rammer og nye scener skal styrke publikum og gæsters adgang til musikken.

Samarbejdet mellem Scandinavian Congress Center og Spot Festival vil samtidig være en hjælpende hånd til Aarhus' position som en international musikby. Aarhus byder på en lang række spillesteder og kulturelle institutioner, der tilsammen skaber stor variation og mulighed for mange forskellige koncertformer og -oplevelser.

Spot Festival foregår 3.-4. maj 2013 på diverse spillesteder i Aarhus og vil præsentere nye musikalske navne og tendenser fra såvel Danmark som det øvrige Skandinavien.

Allerede nu er seks danske og nordiske navne offentliggjort: When Saints Go Machine (billedet) og CTM fra Danmark, Jonas Alaska og Highasakite fra Norge og Alina Devecerski og Miriam The Believer fra Sverige. Flere navne offentliggøres i løbet af vinteren og foråret.

Du kan læse mere om Spot Festival og musikken på www.spotfestival.dk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA