x

Ny Bowie-single udelukket fra hitliste – og taget til nåde

Ny Bowie-single udelukket fra hitliste – og taget til nåde

I tirsdags – på sin 66-års fødselsdag – overraskede David Bowie alle ved at udgive en ny single, "Where Are We Now?" og annoncerede sit kommende album, "The Next Day", der er på gaden 11. marts. Singlen er første nye sang fra Bowie i ti år.

Sangen gik hurtigt nummer 1 på den engelske iTunes-single, men en tid så det ud til, at Bowie også kunne sige "Where Are We Now?", hvis han kiggede på den officielle engelske hitliste, The Official Charts Company. Hitlisten fortalte nemlig i går, at nummeret ikke kunne komme med på den officielle hitliste, der omfatter alt salg af indspillet musik gennem officielle kanaler. Det skyldtes, at man også kan få sangen gratis, hvis man forudbestiller Bowies kommende album på iTunes.

The Official Charts Company fortalte i går på sin hjemmeside: "På grund af regler, som er aftalt med de engelske pladeselskaber og pladebutikker, kan data i forbindelse med David Bowies single "Where Are We Now?" for tiden ikke blive talt med i den officielle singlehitliste, da udgivelsen hænger sammen med forsalget af et album, og det er ikke muligt at adskille albumsalg fra enkeltsangssalg. Skulle det blive muligt i fremtiden at adskille enkeltsangssalg fra salg købt i forbindelse med forudbestillinger af album, kan dette salg (enkeltsangssalg, red.) blive talt med til hitlisten."

Fremtiden er dog tilsyneladende kommet hurtigt, for nu kan The Huffington Post fortælle, at The Official Charts Company har skiftet mening, og David Bowies single kan nu godt komme på den engelske hitliste, som opdateres næste gang søndag den 13. januar. The Official Charts Company har dog endnu ikke bekræftet dette.

Herhjemme ligger "Where Are We Now?" også i skrivende stund nummer 1 på iTunes-hitlisten.

"The Nex Day" bliver David Bowies 30. studiealbum, og tracklisten ser ud som følger:

'The Next Day'
'Dirty Boys'
'The Stars (Are Out Tonight)'
'Love Is Lost'
'Where Are We Now?'
'Valentine's Day'
'If You Can See Me'
'I'd Rather Be High'
'Boss Of Me'
'Dancing Out In Space'
'How Does The Grass Grow'
'(You Will) Set The World On Fire'
'You Feel So Lonely You Could Die'
'Heat'

Deluxe Version-bonusnumre:

'So She'
'I'll Take You There'
'Plan'


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA