x

BRMC klar med albumtitel og udgivelsesdato

BRMC klar med albumtitel og udgivelsesdato

I går kunne vi fortælle, at Black Rebel Motorcycle Club er på vej med et nyt album. Nu har gruppen så offentliggjort albummets titel og udgivelsesdato.

Navnet på albummet er "Specter At The Feast", og albummet kommer på gaden 18. marts. Black Rebel Motorcycle Club har også afsløret, at både Pink Floyd og Spiritualized har haft stor indflydelse på deres nye album.

"Vi har altid været fan af Pink Floyds og Spiritualizeds plader", siger sanger, bassist med mere Robert Levon Been (billedet) til det amerikanske musikblad Rolling Stone. "Vi ville tage folk med ud på en rejse og lave sange, der glider over i hinanden, så numrene får sammenhængende overgange, og der er nogle forskellige tricks, som vi altid har villet have med. Det var ret sjovt at lege med".

Albummet er en opfølgning på "Beat The Devil's Tattoo" fra 2010. Trioen har i forbindelse med deres nye album også en stor verdensturné i ærmet. Den bliver skudt i gang den 10. marts i Belfast i Irland. Bandet har ikke programsat nogen koncert i Danmark i denne omgang, selvom trommeslager Leah Shapiro er dansk-amerikaner og er vokset op i Aarhus. Læs et GAFFA-interview med hende her.

Indspilningen af albummet var en meget langsommelig proces og blev blandt andet sat i stå af Roberts Levon Beens (vokal, bas, guitar, keys) fars død i 2010. "Teksterne til albummet har taget rigtig lang tid at skrive", siger trommeslageren Leah Shapiro. "Vi var et år i øvelokalet, før jeg overhovedet lavede de første trommeindspilninger".

Black Rebel Motorcycle Club har fra og med debuten i 2001 udgivet fem studiealbum, hvor det sjette som sagt udkommer til marts i år. Bandet har desuden udgivet en række ep'er og singler. Derudover har de udgivet to live-dvd'er, hvor sidstnævnte indeholder optagelser fra 2010's "Live In London"-koncert. Bandet har igennem hele karrieren turneret i store dele af verden.

Læs GAFFA's Finn P. Madsens anmeldelse af Black Rebel Motorcycle Club's seneste album, "Beat The Devil's Tattoo" her.

Black Rebel Motorcycle Club består i dag af Peter Hayes (vokal, guitar), Robert Levon Been og dansk-amerikanske Leah Shapiro.

Koncertdatoerne kan ses på BRMC's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA