x

Roskilde er Europas bedste festival ifølge kunstnerne

Roskilde er Europas bedste festival ifølge kunstnerne

Der holdes på denne tid af året awardshows inden for mange forskellige områder, og blandt de mange prisshows finder vi også European Festival Awards, som hylder de bedste festivaler i Europa. Festivalen fandt sted i går aftes i den hollandske by Groningen i forbindelse med branchefestivalen Eurosonic Noorderslag.

Her vandt Roskilde Festival prisen Artists' Favourite Festival. Særligt for 'Artists' Favourite Festival'-prisen er, at den afgøres af en branchejury bestående af journalister, bookingagenter, managers, kunstnere og koncertarrangører. De fleste øvrige kategorier ved European Festival Awards afgøres ved offentlig afstemning.

Roskilde Festival er ikke overraskende stolt af prisen, fortæller talskvinde Christina Bilde.

"Det betyder meget, at kunstnerne oplever det som noget særligt at optræde på Roskilde Festival. Vi gør meget for at sikre de bedste rammer. Samtidig inviterer vi også bands til at engagere sig i Roskilde Festival og vores almennyttige profil. Det har mange deltaget i. Alle andre bliver bare ramt af den dér særlige Roskilde-stemning – og vores publikum, som kunstnerne fremhæver igen og igen," siger Christina Bilde.

Roskilde Festival var også nomineret i to andre kategorier, "Best Major Festival" og "Best European Festival Line-Up".

Ingen danske festivaler har tidligere vundet en pris, men Roskilde Festivals tidligere leder, Leif Skov, blev i 2010 hædret med en "Lifetime Achievement Award".

Blandt de øvrige vindere kan nævnes den belgiske festival Tomorrowland, der løb med prisen "Best Major Festival", mens tyske Rock Am Ring/Rock Im Park modtog prisen "Best Line-Up" og Foo Fighters fik prisen "Best Headliner".

Se alle vinderne på European Festival Awards' hjemmeside.

Roskilde Festival 2013 løber af stablen den 29. juni-7. juli med navne som Animal Collective, Queens of the Stone Age, Slipknot, Sigur Rós og Volbeat, og billetsalget er i fuld gang via GAFFA Live.

Følg Roskilde Festival med Follow her og lyt til GAFFAs Roskilde Festival-playliste her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA