Nyhed

Luth er lige om hjørnet med sit debutalbum

Til februar kommer den tidligere Sparklin June-sangers første album, og det hedder “Feverish”

Sangeren Simon Luth, eller bare Luth, er snart klar med albummet "Feverish", og det rummer sange, der ifølge pladeselskabet strækker sig fra intime fortællinger som "Breach" til mere orkestrerede popnumre som "Defenders", der i efteråret har fået en del airplay på P4. Udgivelsen kommer den 4. februar.
 
Vil stå på egne ben
 
Simon Luth har spillet musik hele sit liv, og i 2006 udgav han sit første album som sanger i bandet Sparklin June. Bandet havde to hyppigt spillede singler på P3 og oplevede en pæn interesse i Danmark, men udgav kun et enkelt album. I dag er Sparklin June fortid, men sidenhen har Simon Luth været turnémusiker for blandt andre Carpark North, Nik & Jay og Aura Dione og varmet op for Mads Langer.

GAFFA tildelte Sparkin Junes album fire stjerner og blandt andet følgende ord: "Sparklin June genopfinder ganske vist ikke den dybe musikalske tallerken, idet de viderefører den højstemte og følsomme guitarpoprock, der har været så populær i ind- og udland de sidste fem-ti år med navne som Coldplay, Muse og Saybia som de mest oplagte referencer. Til gengæld går de til opgaven med en imponerende ildhu på et album, hvor Simon Luths fyldige, indlevede vokal, den potente energi og den skarpe produktion er kardinalpunkterne."

Udover at have god erfaring på livescenen har Luth opbygget erfaring i studiet. På sit første album i eget navn har han selv siddet som producer. Hans passion for sangskrivningen og nødvendigheden efter at stå på egne ben har trukket i Simon Luth. Det er denne trang til selvstændighed, der har været motiverende for sangeren i produktionen af det nye album.
 
Sangene på "Feverish" er inspireret af mange forskellige udtryk. Luths forkærlighed for energiske popsange, ballader og flerstemmige vokalharmonier skinner ifølge pladeselskabet igennem på albummet.
 
"Mine egne yndlingsplader er ofte dem med masser af sfæriske lag og arrangementsmæssige overraskelser, og det er der blevet eksperimenteret en del med på 'Feverish'", siger Simon Luth.
 
Albummet er skrevet over en periode på tre år, og projektet startede i et sommerhus i Nordsjælland i december 2009, hvor indspilningerne og sangskrivningen siden har bevæget sig over Berlin, London, Goa, Stockholm og tilbage til København, så albummet var en lang rejse i bogstaveligste forstand.
 
Sangerens debut "Feverish" kommer som sagt på gaden den 4. februar 2013.

ANNONCE