x

Lukas Graham er tilbage på toppen

Lukas Graham er tilbage på toppen

Fredag er den dag, hvor de officielle danske hitlister bliver offentliggjort, og vanen tro kigger GAFFA på toppen og ugens nyheder. I denne uge er den tredobbelte GAFFA-Pris-vinder Lukas Graham tilbage på toppen af albumhitlisten med det selvbetitlede debutalbum, mens Mads Langer ligger nummer 2 med "Behold Deluxe", og Marie Key er nummer 3 med "De Her Dage". Sidstnævnte album går hele 13 pladser op fra sidste uges 16.-plads. Sidste uges etter, Kim Larsen & Kjukkens "Du Glade Verden", er til gengæld faldet ned på en syvendeplads.

Vanen tro er der ikke mange nyheder her i først i året, hvor der traditionen tro stort set ikke udkommer nye plader. Faktisk er der ikke en eneste nyhed på ugens albumhitliste, men dog syv re-entries, nemlig Shaka Loveless, der er tilbage på en 29. plads med sit selvbetitlede debutalbum, Whitney Houstons "The Ultimate Collection" er tilbage som nummer 34, Mumford & Sons kan opleves igen som nummer 35 med "Babel", og de fire nederste pladser i top 40  er også alle re-entries: Nummer 37 er Anne Linnets "De Bedste" efterfulgt af Taylor Swifts "Red", Alphabeats "Express Non-Stop" og Kendrick Lamars "Good Kid, M.A.A.D City".

Også på tracklisten finder vi en gammel kending tilbage i toppen, nemlig Psy og hans tilsyneladende ustoppelige "Gangnam Style", mens sidste uges etter, Rihannas "Diamonds", er nummer fire. Streaminghilisten toppes som i sidste uge af Will.I.Ams "Scream & Shout".

Den såkaldte bit-album-hitliste, der tæller downloads fra abonnementstjenester, har Kim Larsens "Du Glade Verden" som ny etter i denne uge – så Larsen kan altså stadig bryste sig af at ligge i toppen af en dansk hitliste – mens den tilsvarende trackliste for enkeltnumre ligeledes har en ny etter, nemlig Bruno Mars og "Locked Out Of Heaven".

Se alle de officielle danske hitlister her.

Du kan i øvrigt læse et meget åbenhjertigt interview med Lukas Graham om hans hektiske år 2012 i GAFFAs artikelsektion.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA