x

Broke: Vores shows er fulde af energi og støj

Broke: Vores shows er fulde af energi og støj

Fredag den 25. januar lægger Vega scener til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte med seks nye danske navne, som Vega spår bliver store i 2013. De seks solister og grupper er hiphop/soul-bandet Billow, electrorockduoen Broke, soulpop-duoen Ivory&Gold, electro-sangerinden MØ, det elektroniske band You.You.You. og dj-kollektivet Yo Felles.

GAFFA bringer i den kommende tid interviews med de seks kunstnere, og vi fortsætter med Broke.

Hvorfor startede I med at lave musik sammen?

– Vi så muligheden for at kunne dykke ind i et musikalsk univers sammen, hvor det var muligt at sætte dogmerne på hylden. Vi gad ikke at starte et band for at sidde og snakke om, hvilken en scene vi skulle tilhøre, og hvilken en slags tøj vi skulle gå i. Vi ville bare lave musik og eksperimentere med lyd.

Hvordan vil I selv beskrive jeres musik?

– En blanding af klubmusik og psykedelisk støjrock.

Hvilke(t) album eller kunstner(e) har været en inspiration for jeres musik?

– Vi prøver ikke at læne os op ad andre kunstnere. Vi arbejder på at skabe en lyd og et udtryk, der er vores egen. Mest af alt er vi inspireret af den tid, vi lever i.

Hvad er jeres styrke live?

– Vi har spillet 40 koncerter rundt omkring i Europa de sidste to måneder, så pt. er vi virkelig tighte og sammenspillede. Vores shows er fulde af energi, rave-stemning og støj.

Hvem af de andre udvalgte glæder I jer især til at høre og hvorfor?

– MØ er mega sej, og vi har arbejdet sammen med hende ad flere omgange. Vi så hende sidst til CMJ festivalen i New York, og med den fart, hun har, så er der sikkert allerede sket meget siden.
 Yo Felles, fordi de har den vildeste vibe og holder standarden høj for moderne klubmusik.

Læs mere om Vegas Udvalgte 2013.

Billetsalg via Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.

Vegas Udvalgte blev første gang afholdt i januar 2011 med Let Me Play Your Guitar, Emma Acs, Panamah, Our Broken Garden og Freja Loeb og i 2012 med Penny Police, Shaq Boosie, Death Valley Sleepers, Soffie Viemose, Ulige Numre og Rangleklods.

Disse navne spåede Vega et gennembrud i henholdsvis 2011 og 2012, og den spådom må man sige i hvert fald i nogen grad er kommet til at holde stik, hvor især Emma Acs, Panamah, Freja Loeb, Ulige Numre og Rangleklods har oplevet pæn succes – sidstnævnte også uden for landets grænser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA