x

My Bloody Valentine har færdiggjort nyt album

My Bloody Valentine har færdiggjort nyt album

Den britiske gruppe My Bloody Valentine har nu annonceret, at de har færdigmastereret deres kommende tredje studiealbum. Albummet har været mere end 21 år undervejs og bliver opfølgeren til "Loveless" fra 1991. Det nye album har endnu ikke fået en udgivelsesdato, men gruppen har offentliggjort fire koncerter i Storbritannien i marts.

"Jeg tror, at folk, som kan lide os med det samme vil få et forhold til dette album. Baseret på de meget, meget få folk, som har hørt noget - nogle teknikere og bandet - så synes nogle mennesker, at det er mærkeligere end "Loveless". Det gør jeg ikke. Jeg har det som om, at det virkelig befrier os, og i en større sammenhæng er dette 100 procent nødvendigt," udtalte sanger, guitarist, sangskriver og producer Kevin Shields til NME i november.

My Bloody Valentine blev dannet i 1983 og består af Kevin Shields (guitar, vokal), Bilinda Butcher (guitar, vokal), Debbie Googe (bas) og Colm Ó Cíosóig (trommer). Bandet udgav i 1988 debutalbummet "Isn't Anything", som blandede melankolske popmelodier og bløde vokaler med støjende rock. Albummet fik en rosende modtagelse og skabte en loyal fanbase for gruppen. Udspillet blev siden inkluderet på engelske The Guardians "1000 Albums Du Skal Høre Inden Du Dør"-liste.

I 1991 fulgte "Loveless" op på dets forgængers succes ifølge kritikere, som roste albummet til skyerne. Albummet var mere radikalt støjende end debuten, men stadig centreret omkring blide popsange og luftige vokaler. Desværre formåede albummet ikke at opnå kommerciel succes, hvor det kun opnåede en 24. plads på den engelske albumliste og slet ingen hitlisteplacering i USA. Siden dets udgivelse er albummet blevet en favorit blandt kritikere, men Creation Records droppede bandet, da selskabet ikke kunne arbejde med Shields igen, blandt andet fordi denne ifølge Creation overskred indspilningsbudgettet voldsomt. Ejeren Alan McGee udtalte i et interview med The Guardian, at: "Det var enten ham eller mig".

I 2007 blev My Bloody Valentine gendannet efter mange års pause. I 2008 spillede de på Roskilde Festival, hvor GAFFAs Finn P. Madsen tildelte gruppen de maksimale seks stjerner under overskriften "I smertens vold, og i ét med støjen".

I maj 2012 blev begge gruppens album genudgivet i remasterede versioner, ligesom de udgav ep-opsamlingen "EP's 1988-1991".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA