x

Billow: Rå, håndspillet kassettebånds-hiphop

Billow: Rå, håndspillet kassettebånds-hiphop

Fredag den 25. januar lægger Vega scener til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte med seks nye danske navne, som Vega spår bliver store i 2013. De seks solister og grupper er hiphop/soul-bandet Billow, electrorockduoen Broke, soulpop-duoen Ivory&Gold, electro-sangerinden MØ, det elektroniske band You.You.You. og dj-kollektivet Yo Felles.

GAFFA bringer i den kommende tid interviews med de seks kunstnere, og vi fortsætter med Billow.

Hvorfor startede I med at lave musik sammen?

– Vi har alle sammen kendt hinanden længe på kryds og tværs, men spillet i band sammen siden 2010. Vi fandt sammen i den endelige konstellation i en interesse for Bashirs vokal og sange, som der efterfølgende blev arrangeret og videreudviklet på. Det meste skrevet og arrangeret i fælleskab, hvilket kan være både en udfordring og en gave, når man er et syv mand højt band.

– Som band tror vi ret meget på at gøre tingene på vores egen måde; vores førstesingle "Mental Picture" har vi indspillet selv med hjælp fra en studiekammerat, og videoen er lavet gratis af en af vore bekendte. Vi har fået en dejlig masse opmærksomhed på baggrund af den ene single, vi har ude, hvilket selvfølgelig inspirerer os til at følge op med noget mindst lige så godt!

Hvordan vil I selv beskrive jeres musik?

– 
Det er rå, håndspillet kassettebånds-hiphop. Musikken er melankolsk, soulet og til tider eksperimenterende.

Hvilke(t) album eller kunstner har været en inspiration for jeres musik?

– Alt fra gamle Motown-plader og Curtis Mayfield over 90'ernes hiphop som De La Soul, A Tribe Called Quest og Mos Def, som er en af Bashirs yndlingsrappere. Netop Mos Defs "Black on Both Sides" fungerede som håndbog for Bashir, da han som 14-årig på baggrund af netop den plade besluttede sig for at blive rapper.

Hvad er jeres styrke live?

– Vi er uhøjtidelige og giver plads til spontanitet. Selvom vi spiller hiphop, prøver vi at skabe en afslappet stemning uden hård attitude og performative selvtillids-trip. Vi tror mere på ydmyghed, indlevelse og kærlighed til publikum.  

Hvem af de andre udvalgte glæder du/I dig især til at høre og hvorfor?

– MØ, fordi det er fed musik og Yo Felles, fordi vi tror, de sætter gang i en fest!

Læs mere om Vegas Udvalgte 2013.

Billetsalg via Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.

Vegas Udvalgte blev første gang afholdt i januar 2011 med Let Me Play Your Guitar, Emma Acs, Panamah, Our Broken Garden og Freja Loeb og i 2012 med Penny Police, Shaq Boosie, Death Valley Sleepers, Soffie Viemose, Ulige Numre og Rangleklods.

Disse navne spåede Vega et gennembrud i henholdsvis 2011 og 2012, og den spådom må man sige i hvert fald i nogen grad er kommet til at holde stik, hvor især Emma Acs, Panamah, Freja Loeb, Ulige Numre og Rangleklods har oplevet pæn succes – sidstnævnte også uden for landets grænser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA