Nyhed

Producer: Bowie vil aldrig mere spille live

Rocklegendens comeback bliver kun på plade, udtaler Tony Visconti

David Bowie overraskede alle ved i tirsdags, på sin 66-års fødselsdag, at udgive en helt ny single, "Where Are We Now?", og offentligøre et nyt album, "The Next Day", som udkommer 11. marts.

Imidlertid skal man ikke håbe på, at Bowie vil følge det nye album op med en turné, fortæller hans mangeårige producer Tony Visconti i et nyt interview med NME. Visconti, der også har produceret det nye album, udtaler blandt andet: "Han er ganske ubøjelig, når han siger, at han aldrig vil spille live igen. En af fyrene (i studiet, red.) spurgte ham: 'Hvordan skal vi spille alt det her live?', og Bowie sagde 'Det skal vi ikke'. Det sagde han hele tiden."

David Bowies seneste turné fandt sted i perioden 2003-2004. Turnéen blev indledt i Forum i København i oktober 2003, hvor GAFFAs anmelder Henrik Tuxen tildelte ham fem stjerner under overskriften "Overskud og klasse". Turnéen skulle fortsætte til blandt andet Roskilde Festival 2004, men få uger før festivalen aflyste Bowie resten af turnéen og måtte gennemgå en hjerteoperation. Kort forinden var han blevet ramt i øjet af en slikkepind ved en koncert i Oslo Siden har han kun optrådt live enkelte gange, senest ved et velgørenhedsarrangement i New York i november 2006.


Bowies nye single er i øvrigt gået ind på den engelske hitliste på en sjetteplads. Der var i sidste uge nogen uklarhed om, hvorvidt singlen måtte komme på hitlisten, fordi den blev udgivet i forbindelse med forudbestillinger af Bowies nye album, men repræsentanter for den engelske officielle hitliste, The Official Charts Company, endte med at give den lov efter i første omgang at have udtalt det modsatte. Herhjemme bliver sidste uges hitliste først offentliggjort på fredag. I skrivende stund ligger den nummer 12 på iTunes-hitlisten, hvor den har været oppe at runde førstepladsen.

 

 


ANNONCE