x

The Knife til NorthSide

The Knife til NorthSide

NorthSide 2013 har netop offentliggjort tre nye navne til årets festival, nemlig de svenske elektropoppere The Knife, det engelske band Alt-J og de populære nordmænd Kaizers Orchestra.

The Knife, fredag den 14. juni

I sidste uge solgte den svenske broder/søster-duo The Knife på kun få minutter samtlige billetter til to koncerter i Store Vega 12. og 13. maj. Da billetterne blev revet væk, var der rigtig mange, der gik forgæves, så det er med stor fornøjelse, at NorthSide nu kan tilføje dem til NorthSide-plakaten. De to svenskere har altid været omgærdet af mystik, de viser sig sjældent i offentligheden, skjuler ofte deres ansigter, og der har været langt mellem de visuelt opfindsomme koncerter med den innovative duo.

De første mange år spillede duoen faktisk slet ikke koncerter, og de senere år har The Knife haft travlt med at skrive musik til operaen "Tomorrow, In A Year" (2010) og til det kommende album "Shaking The Habitual", der udsendes 8. april. Derudover har den ene halvdel, Karin Dreijer Andersson, haft stor succes med soloprojektet Fever Ray, der udgav et selvbetitlet album i 2009.

Alt-J (∆) lørdag den 15. juni

En af sidste års mest roste udgivelser i England kom fra den engelske kvartet Alt-J (∆), der har slået deres computerinspirerede navn fast med debutalbummet "An Awesome Wave". Albummet var storfavorit til at vinde den prestigefyldte engelske Mercury Prize, og det blev da også den udgivelse, der løb med trofæet i november. Koncerten på NorthSide bliver gruppens første i Danmark.

Kaizers Orchestra fredag den 14. juni

Norges største rockband har gennem mere end ti år henrykket deres danske publikum med en særegen blanding af Balkan-folk og skramlet punk-inspireret rock. Både lyd og instrumentering er ganske særegen med brug af blandt andet olietønder, bildæk, pumpeorgel og en særdeles karismatisk forsanger i Janove Ottesen. Koncerten på NorthSide bliver for øvrigt sidste mulighed for at opleve bandet i lang tid, da den bliver Kaizers' sidste, inden de påbegynder en pause på ubestemt tid.

Listen af offentliggjorte navne til NorthSide 2013 er nu som følger: Alt-J (∆), Arctic Monkeys, Band of Horses, The Eclectic Moniker, Ellie Goulding, The Flaming Lips, Fun., Kaizers Orchestra, The Knife, Nephew, Nick Cave & The Bad Seeds, Portishead, Trentemøller og When Saints Go Machine.

NorthSide 2013 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 14.-16. juni. Billetter kan købes via GAFFA Live. Er du medlem af GAFFA Klub, kan du for øvrigt købe billet med 10 procent rabat fra 1. februar.

Følg GAFFAs Northside playliste i Spotify eller WiMP.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA