x

Frost Festival fuldender programmet

Frost Festival fuldender programmet

Den københavnske Frost Festival har nu fuldendt programmet med den tyske pianist Nils Frahm (billedet), der vil optræde i Louisianas koncertsal 27. februar og har inviteret Mikael Simpson med som special guest. De to mødte hinanden på sidste års Frost Festival og blev fans af hinandens musik.

Desuden er svenske Anna von Hausswolff og danske Max Gaia er udvalgt som support for henholdsvis Efterklang og Ducktails.

Nils Frahm gæstede også Frost Festival sidste år, hvor han spillede i Koncertkirken på Nørrebro med sine ekspressive, ambiente og delvist improviserede klaverkompositioner. To dage før spillede han på Atlas i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder Morten Steen Vejrup uddelte fem stjerner og blandt andet skrev: "Fra de første monotone klavertoner i åbningsnummeret "Said And Done" blev publikum med det samme tryllebundet. Lydskulptøren lever i grænselandet mellem dybfølt indie og de klassiske vidder."

Nils Frahm ankommer til Humlebæk med sit seneste album "Screws" fra 2012 i bagagen, et album, som også fik fem stjerner af GAFFA. Faktisk er der tale om en decideret nordsjællandsk miniturné med Frahm, som dagen efter Frost-koncerten kan opleves solo på spillestedet Klaverfabrikken i Hillerød.

Som support til Efterklangs koncert den 17. februar i Store Vega har gruppen udvalgt svenske Anna von Hausswolff, der har imponeret den danske trio med sin stærke vokal og sit stemningsfulde orgelspil, ikke mindst i kraft af hendes album "Ceremony", der udkom sidste år. Faktisk er Efterklang så glade for hende, at de også har inviteret hende med som support på flere af deres europæiske koncerter i foråret 2013. I julen udnævnte de desuden hendes sang "Red Sun" til årets nummer 2012 på GAFFA.dk. Læs deres ord om sangen og hør den her.
 
Når Ducktails den 22. februar står på scenen på Stengade, har den amerikanske gruppe selv udpeget danske Max Gaia som opvarmningsband. Max Gaia består af medlemmer fra gruppen Girlseeker, der er en del af kredsen af bands omkring det københavnske spillested Mayhem, som også tæller bands som Iceage, Lower og Marching Church. Koncerten på Stengade er deres debutshow og derfor den første mulighed for at stifte bekendtskab med det nye projekt.

Læs mere på Frost Festivals hjemmeside.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA