Nyhed

Producer: Bowie giver måske en enkelt koncert

Ifølge Tony Visconti vil legenden ikke turnere, men måske give en enkelt koncert i forbindelse med sit kommende album

David Bowie overraskede alle ved i sidste tirsdag, på sin 66-års fødselsdag, at udgive en helt ny single, "Where Are We Now?", og offentligøre et nyt album, "The Next Day", som udkommer 11. marts.

Imidlertid skal man ikke håbe på, at Bowie vil følge det nye album op med en turné, fortalte hans mangeårige producer Tony Visconti i et interview i sidste uge med NME. Visconti, der også har produceret det nye album, udtalte blandt andet: "Han er ganske ubøjelig, når han siger, at han aldrig vil spille live igen. En af fyrene (i studiet, red.) spurgte ham: 'Hvordan skal vi spille alt det her live?', og Bowie sagde 'Det skal vi ikke'. Det sagde han hele tiden."

Nu har Visconti imidlertid modereret sine udtalelser en anelse i et andet interview med Rolling Stone. Her siger han, at Bowie ikke vil turnere, men måske vil give en enkelt koncert i forbindelse med det nye album. Visconti siger: "Jeg talte med ham for to dage siden, og da sagde han: 'Jeg er ret ubøjelig i, at jeg ikke vil turnere. Og hvis jeg skal spille live, giver jeg måske kun en enkelt koncert." Men hvornår ved ingen."


I interviewet fortæller Visconti også, at han været i jævnlig kontakt med Bowie i alle de ti år, der er gået, siden Bowie sidst udgav et album, bortset fra det første år, hvor Bowie var mærket af sin hjerteoperation. Det var dog først for to år siden, at Bowie begyndte at tale om at skabe musik igen. Han opfordrede Visconti til at genoptaget samarbejdet og kom umiddelbart herefter med en række nye sange, som han og Visconti og en række musikere så har arbejdet på lige siden.

Alle parter blev bedt om ikke at sige noget om indspilningerne til nogen. Dette blev respekteret, bortset fra af guitaristen Robert Fripp, som sagde nej tak og derpå skrev på sin blog, at han var blevet spurgt om at spille på albummet. Ifølge Visconti troede ingen dog på Fripp, da ingen andre havde omtalt projektet.

Tilbage efter ti år


David Bowies sidste turné fandt sted i perioden 2003-2004 efter udgivelsen af Bowies seneste album "Reality" i 2003. Turnéen blev indledt i Forum i København i oktober 2003, hvor GAFFAs anmelder Henrik Tuxen tildelte ham fem stjerner under overskriften "Overskud og klasse". Turnéen skulle fortsætte til blandt andet Roskilde Festival 2004, men få uger før festivalen aflyste Bowie resten af turnéen og måtte gennemgå en hjerteoperation. Kort forinden var han blevet ramt i øjet af en slikkepind ved en koncert i Oslo Siden har han kun optrådt live enkelte gange, senest ved et velgørenhedsarrangement i New York i november 2006.

Bowies nye single er i øvrigt gået ind på den engelske hitliste på en sjetteplads. Der var i sidste uge nogen uklarhed om, hvorvidt singlen måtte komme på hitlisten, fordi den blev udgivet i forbindelse med forudbestillinger af Bowies nye album, men repræsentanter for den engelske officielle hitliste, The Official Charts Company, endte med at give den lov efter i første omgang at have udtalt det modsatte. Herhjemme bliver sidste uges hitliste først offentliggjort på fredag. I skrivende stund ligger den nummer 21 på iTunes-hitlisten, hvor den har været oppe at runde førstepladsen.

 


ANNONCE