x

Producer: Morrissey vil ikke skrive kontrakt med nogen

Producer: Morrissey vil ikke skrive kontrakt med nogen

Verdenspressen har været meget interesseret i at tale med produceren Tony Visconti i forbindelse med David Bowies annoncering af albummet "The Next Day", som Bowies mangeårige samarbejdspartner Visconti har produceret.

Således har blandt andre Rolling Stone talt med Visconti, og i den forbindelse har magasinet også talt om Morrissey, hvis 2006-album "Ringleader of the Tormentors", Visconti producerede. Morrissey udgav senest albummet "Years of Refusal" i 2009, men har ikke udsendt noget siden, selvom han har fremført en række nye sange live.

Tony Visconti fortæller: "Jeg skal se ham fredag aften i Brooklyn. Vi emailer meget. Vi taler meget. Han er meget modvillig i forhold til at lave aftaler (om udgivelse, red.) med nogen. For nu til dags er problemet, at når du skriver kontakt med et pladeselskab – lige nu har han ikke nogen kontrakt – skal han skrive en 360 graders aftale. De vil have et stykke af alt. Hvis du skriver en bog, hvis du skriver en sang, hvis du er med i en film, vil de have noget af din indtjening af alt dette. Det er den aftale, de store pladeselskaber tilbyder nu, og det er, fordi pladesalget er så lavt, og de skal tjene deres penge på en eller anden måde. Han er totalt imod den indstilling. Han er old-school. Og jeg beskylder ham ikke for noget."

Hertil foreslår Rolling Stone, at Morrissey kunne gøre som Radiohead og udgive musikken digitalt og forlange penge for den.

Til dette svarer Visconti: "Det ved jeg. Han er også old-school, når det handler om selv at betale. Han plejer at få pladeselskabet til at betale for ham. Jeg forstår det, og der er en gammel talemåde i showbusiness, der siger, at du aldrig skal investere dine egne penge i et show. Det samme gælder i nogen grad det at indspille plader, men den indstilling har ændret sig."

Hertil foreslår Rolling Stone, at Morrissey kunne skrive kontrakt med et indie-selskab, som ikke vil kræve en 360 graders model – eller at han kunne sælge albummet online for 10 dollar, hvilket formodentlig ville gøre ham til en rig mand med den fanbase, han har.

Vosconti svarer: – Ja, han ville få sine penge tilbage. Han spiller sine nye sange live, de bliver indspillet på mobiltelefoner hver dag i ugen, og det er fantastiske sange.

Morrissey har også udtrykt planer om at udgive sin selvbiografi, som han i juli 2011 udtalte ville udkomme i december 2012, men bogen er endnu ikke kommet på gaden.

Morrissey var i øvrigt i sidste uge gæst hos David Letterman, hvor han fremførte sin ret nye sang "Action is My Middle Name", som du kan se her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA