x

HMV fortsat på nedadgående kurs

HMV fortsat på nedadgående kurs

I slutningen af 2011 kom det frem, at den meget traditionsbundne britiske musikforhandler HMV var i store økonomiske vanskeligheder og derfor stod til at skulle lukke godt 60 butikker for at spare. Kæden er netop blevet erklæret insolvent og kæmper nu for at holde skuden oven vande, men er i stor risiko for at må lukke helt, hvis der ikke findes en køber - eller en anden løsning bliver udarbejdet. Den administrative direktør Trevor Moore har blandt andet udtalt følgende til BBC:

"Vi er fortsat overbevist om, at vi kan finde et succesfuldt forretningsmæssigt udfald. Intentionen er at fortsætte med at handle i butikkerne."

Ligesom pladebutikker i Danmark også har måttet dreje nøglen om, er HMV altså muligvis den næste i køen hos vores britiske naboer. Kæden har ligesom andre kæmpet mod onlinesalget, ligesom julesalget i 2012 ikke blev lige så højt som forventet. Det er nået så vidt, at kæden ikke accepterer købte gavekort.

HMV er den sidste landsdækkende pladebutik i det britiske, og den har omkring 240 butikker i England og Irland. Den forhandler også film, computerspil, høretelefoner, tablets med mere. Den har eksisteret siden 1921, men var i december måned 2012 meget tæt på at nå sin låne-grænse hos bankerne. Den er altså nu nået, efter at en række leverandører - ifølge NME - ikke har stillet et beløb på 300 millioner pund til rådighed, hvilket svarer til cirka 2,69 milliarder danske kroner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA