x

The William Blakes afslører fastelavnsgæster

The William Blakes afslører fastelavnsgæster

De første gæster begynder at melde sig på scenen til The William Blakes' årlige fastelavnskoncert, som i år finder sted søndag den 10. februar – fastelavnssøndag – i Amager Bio. Nemlig Shaka Loveless og Kresten Osgood.

Shaka Loveless (billedet), der før sin succesfulde solokarriere var en fast del af William Blakes' liveband og sanger i Are We Brothers?, hvis plader William Blakes udgav, kommer forbi og spiller med sine gamle venner.

"Han var meget klar i spyttet," siger Kristian Leth fra The William Blakes. "Vi vil selvfølgelig altid have plads til Shaka, som vi elsker at spille med, og han sagde til mig, at han ville være med, og at han havde en sang fra vores katalog, som han bare ville synge. Hvilken en det er, må blive en overraskelse. Det er ikke en, han har sunget livet nogensinde før, så vi glæder os!"

Den virtuose og alternativt orienterede jazz-trommeslager og multi-instrumentalist Kresten Osgood er med for anden gang. Han var med for nogle år siden, og bandet glæder sig til at spille med ham igen. "Vi søger de momenter, hvor vi ikke ved, hvordan musikken kommer til at lyde, der hvor det bliver farligt, og der er Kresten en sand alkymist," udtaler Bo Rande fra bandet. "Netop fastelavnskoncerten er et årligt ritual, hvor magien får lov til at overraske os selv, og at smide Kresten ind i midten af det er ligesom at bede Gandalf komme på besøg i Scientology. Alt springer i luften!"

The William Blakes' årlige fastelavnsfest er en velgørenhedskoncert, hvor overskuddet går til nødhjælpsorganisationen Partners in Health, der leder arbejdet i Haiti. Haiti er det fattigste land på den vestlige halvkugle, og situationen gik fra elendighed til katastrofe, da landet blev ramt af et altødelæggende jordskælv i januar for tre år siden.

The William Blakes udgiver kort efter koncerten deres femte album. Gruppen alias Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande, debuterede i 2008 med albummet "Wayne Coyne" (dengang uden Bo Rande), som blev fulgt op af "Dear Unknown Friend" (2009), "The Way of the Warrior" (2010) og "Music Wants To Be Free" (2011). I 2012 udgav The William Blakes ikke nyt, men til gengæld udsendte Kristian Leth det dansksprogede soloalbum "Hjemad".

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA