x

Liam-navnet er populært hos nybagte forældre

Liam-navnet er populært hos nybagte forældre

Danmarks Statistik har netop offentliggjort en liste over de mest populære drenge- og pigenavne baseret på navngivninger af børn i første halvdel af 2012. Her viser det sig noget overraskende, at navnet Liam er årets sjettemest populære drengenavn, mens det i første halvdel af 2011 slet ikke lå i top 50. Ifølge 24 Timer lå Liam-navnet nummer 47 på listen over populære drengenavne i hele 2011.

Danmarks Statistik har ikke nogen forklaring på den voldsomt stigende interesse for det irske navn, men det er oplagt at tro, at L.O.C. alias Liam O'Connor spiller en stor rolle. L.O.C. har været næsten allestedsnærværende i de danske medier i 2012, både som rapper og som dommer i TV2's talentshow Voice – dette fandt dog først sted i efteråret og tæller altså ikke med i Danmarks Statistiks opgørelse.

Det var også i efteråret 2012, at L.O.C. modtog en dom på 40 dages betinget fængsel for vold, hvilket måske kan influere på Liam-navnets popularitet ved den næste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Det mest populære drengenavn i første halvår af 2012 var ifølge Danmarks Statistik Victor, mens Emma var det mest populære pigenavn.

I alt 247 drenge blev i første halvdel af 2012 navngivet Liam.

Man kan selvfølgelig ikke afvise, at Liam Gallagher også har haft en vis indflydelse.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA