x

You.You.You.: Vi vil have publikum med op på scenen

You.You.You.: Vi vil have publikum med op på scenen

Fredag den 25. januar lægger Vega scener til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte med seks nye danske navne, som Vega spår bliver store i 2013. De seks solister og grupper er hiphop/soul-bandet Billow, electrorockduoen Broke, soulpop-duoen Ivory&Gold, electro-sangerinden MØ, det elektroniske band You.You.You. og dj-kollektivet Yo Felles.

Der er i øvrigt efterfest med medlemmer af The Eclectic Moniker, Sleep Party People og Lars & the Hands of Light bag dj-pulten.

GAFFA bringer i den kommende tid interviews med de seks kunstnere, og vi fortsætter med You.You.You.:

Hvorfor startede I med at lave musik sammen?:

– Jonas og jeg (forsanger Rasmus Poulsen, red.) har spillet sammen i et utal af bands, siden vi var små forvirrede teenagere i gymnasiet, og Morten mødte jeg på uni, hvor han spillede i et eurodance-jamband. Vi tre har en ret syret kemi sammen og er meget forskellige – både menneskeligt og musikalsk. Men det fungerer bare.

– Vi startede med at spille sammen i mit daværende soloprojekt, hvor de var med i livebandet. Jeg tog en pause fra projektet og drog til London for at studere elektronisk musik. Her gik det op for mig, hvor træt jeg var af at være "solo", så da jeg kom hjem et lille års tid senere, hev jeg fat i de to drenge, kiggede dem i øjnene og sagde, at jeg syntes, vi skulle smide mit soloprojekt over bord og starte et "rigtigt" band. Sammen. Siden slutningen af 2011 har vi så brugt dag og nat i hinandens selskab for at få You.You.You. ud over rampen, og det arbejde ser ud til at bære frugt nu, både rent musikalsk, og i forhold til den opmærksomhed, vi har fået.

Hvordan vil I selv beskrive jeres musik?

– Mørk elektronisk popmusik. På den ene side tungt, dystert og melankolsk, og på den anden side udadvendt, håbefuldt og melodisk. Vi arbejder meget i ekstremer og modsætninger rent lydligt, mens jeg skriver tekster, der tager udgangspunkt i billeder eller historier, der opstår i mit hoved. Ofte er det stemninger og små øjebliksbilleder fra livet som ungt menneske.

Hvilke(t) album eller kunstner har været en inspiration for jeres musik?

– Vi plejer at nævne M83, Moderat og James Blake som vores tre klare musikalske inspirationskilder. M83 fordi hans sange er hypermelodiske og drømmende, og fordi han er den vildeste synth-lydsfetichist. Hans musik har en enorm patos, og når han laver noget, der er storslået, så kan hverken Sigur Rós eller Toto følge med, haha. Det æder vi råt.

– Moderat, fordi de drenge (Modeselektor og Apparat) rammer lige midt i mellem to ekstremer, som vi også er draget imod – det melankolske og eftertænksomme, og det voldsomme og kropslige. De er sindssygt dygtige producere, der forstår at tegne billeder og vække følelser gennem deres kontrastfyldte lydunivers, hvor en helt stram, dyb bund kan smelte problemløst sammen med et gigantisk rumklangshelvede.

– 

James Blake fordi hans musik har en skrøbelighed, ærlighed og nøgenhed, som er enormt beundringsværdig, og fordi hans tekster, selvom de er så nedbarberede, altid formår at starte millioner af associationer i hovedet på os. Det er nogle af de ting, vi bliver inspirerede af, men vi kunne nævne mange andre… der kommer sgu hele tiden nye til.

Der skal være noget på spil, også live

Hvad er jeres styrke live?

– Tilstedeværelse, energi og sound, helt klart. Der er mange bands, der siger, at de gerne vil "ud over scenekanten", når de spiller live. Vores ambition er mere at få publikum op til os på scenen - både i konkret og overført betydning. Folk skal mærke og føle musikken på samme måde, som vi gør live, og vi elsker virkelig at spille koncerter. Og det smitter af på publikum.

 Det hænger nok også sammen med, at vi efterhånden har fundet ud af, hvordan vi skal forløse det lydunivers og den stemning, vi har bygget op i studiet, i livesituationen. Mange elektroniske koncerter er jo bare en m/k med en laptop og ikke musik, der spilles live med de bare næver.

– Live-følelsen, altså følelsen af, at der er noget på spil, og at det ikke bare er en cd eller et back track, der bliver afviklet, er virkelig noget, vi prioriterer højt. Det har betydet mange, mange timer i øvelokalet med at få musikken til at spille sammen med teknikken. Men det har været det værd. Jeg tror, publikum kan mærke mennesket i maskinen, når vi optræder.

Hvem af de andre udvalgte glæder I jer især til at høre og hvorfor?

– 
Ivory&Gold - fordi Vindahl er et kæmpe producertalent. MØ – hvor Vindahl også producerer – for at se, om hypen holder. Der er noget at leve op til, men vi krydser fingre for, at hun nailer den. Hun virker som en sej dame, så mon ikke hun får blæst Vega omkuld? Hvis ikke, så skal vi nok ordne det for hende!

Læs mere om Vegas Udvalgte 2013.

Billetsalg via Vegas hjemmeside, Billetnet og på posthuse.

Vegas Udvalgte – historien kort:

Vegas Udvalgte blev første gang afholdt i januar 2011 med Let Me Play Your Guitar, Emma Acs, Panamah, Our Broken Garden og Freja Loeb og i 2012 med Penny Police, Shaq Boosie, Death Valley Sleepers, Soffie Viemose, Ulige Numre og Rangleklods.

Disse navne spåede Vega et gennembrud i henholdsvis 2011 og 2012, og den spådom må man sige i hvert fald i nogen grad er kommet til at holde stik, hvor især Emma Acs, Panamah, Freja Loeb, Ulige Numre og Rangleklods har oplevet pæn succes – sidstnævnte også uden for landets grænser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA