x

Dansk dj ramt af boykot

Dansk dj ramt af boykot

Boykotten af danske eksportvarer i Mellemøsten rammer ikke længere kun store selskaber som for eksempel Arla. Konflikten har også bredt sig til det kulturelle felt, hvilket blandt andet har resulteret i, at den danske dj Rune RK har fået aflyst et engagement i Marokko af politiske årsager. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Den danske dj går glip af en hyre på 20.000 kroner, fordi en marokkansk klub har set sig nødsaget til at aflyse et aftalt engagement på grund af det afspændte politiske klima. Klubbens ejere følte derudover ikke, at de kunne garantere for danskerens sikkerhed, mens han opholdt sig i landet.

Rune RK spiller housemusik og har blandt andet i Marokko fået et stort gennembrud med nummeret ”Calabria”.

– Jeg blev booket til jobbet for et stykke tid siden. Jeg har spillet der før, og det har været en bragende succes, fordi jeg blandt andet har en fanklub dernede. I dag har jeg så fået at vide, at jobbet af politiske årsager er blevet aflyst. Politiske årsager dækker selvfølgelig over Muhammed-tegningerne, især eftersom de er blevet offentliggjort i en fransk avis, og Marokko er en gammel fransk koloni, siger Rune RK til Berlingske Tidende.

Han er irriteret over boykotten, for den vil præge hans forhold til de arabiske lande fremover.

– Jeg mister jo nærmest en månedsløn på det her. Og jeg har generelt et godt forhold til de arabiske lande med min musik, og det bliver nok et problem at vedligeholde det i fremtiden efter den her historie, siger han.

I sidste uge blev udgivelsen af den danske sangerinde Jomi Massages samarbejde med DR Big Band trukket tilbage, da man frygtede, at coveret ville kunne vække anstød i lyset af den anspændte stemning. Coveret viste sangerinden iklædt en burkalignende dragt fremstillet af et Dannebrogsflag med et hul til munden i stedet for til øjnene.

Desuden er et fælles dansk-arabisk kulturprojekt i De Forenede Arabiske Emirater blevet udskudt fra arabisk side, og kulturlivet begynder således nu for alvor at mærke konsekvenserne af den internationale konflikt ansporet af de 12 karikaturer i Jyllands-Posten.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA