x

Dúné, Moleko og Xander søger opvarmning

Dúné, Moleko og Xander søger opvarmning

Projektet Local Heroes giver spillelystne musikere mulighed for at varme op for Dúné, Barbara Moleko, Xander og Flødeklinikken, når de tager på turne i foråret. Hvem der får fornøjelsen af de godt 30 spillejobs, bliver afgjort af publikum, hovednavn og spillesteder i samarbejde med Local Heroes. Her melder bands og solister med lokal tilknytning til det enkelte spillested sig til. Herefter kan fans lytte os stemme, og hovednavnet vælger til sidst sin favorit blandt de 10 mest populære deltagere. Proceduren bliver gentaget før alle Local Heroes-koncerter, så et nyt navn kommer på plakaten hver aften.

"Det er en øjenåbner for nye talenter at prøve kræfter med et stort publikum og få oplevelser, som kan løfte dem til et nyt niveau. Vi håber på at kunne give den oplevelse videre til de rette bands og glæder os til at høre, hvad Danmark har at byde på i 2013," siger sanger i Dúné, Mattias Kolstrup. Dúné skal bruge support til fire koncerter.

Barbara Moleko åbner for muligheden ved seks koncerter og siger:

"Jeg har selv spillet mange supportkoncerter og ved, hvor meget det betyder for ens udvikling, når man er upcoming. Derfor er jeg glad for, at jeg nu kan betale tilbage og give nye lokale musikere chancen."

Local Heroes er et samarbejde mellem Fender, Roland, Sennheiser, 4Sound, Hi-Fi Klubben, ORA, GAFFA, Bibzoom og Volume med ambition om at styrke de lokale miljøer og gøre det lettere for nye bands at komme ud til et større publikum. Projektet går sit travleste halvår i møde.

"Det er et projekt, hvor alle involverede vinder. Der kommer flere gæster til koncerterne, det lokale navn bliver hørt og set, publikum får serveret ny musik, og både spillesteder, hovednavn og opvarmningsnavne får god omtale i de lokale medier," siger Jes Hedegaard Knudsen, marketingskoordinator på Roland Scandinavia.

Ud over Moleko og Dúné åbner Flødeklinikken muligheden ved 14 koncerter og Xander ved to.

I efteråret 2012 var Local Heroes årsagen til, at lokale upcomingnavne varmede op for Turboweekend, The Eclectic Moniker og Lise Westzynthius. 311 kunstnere var tilmeldt, og der blev afgivet 80.000 stemmer fra venner og fans. 

Læs meget mere hos Local Heroes.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA