x

The Mars Volta kaster håndklædet i ringen

The Mars Volta kaster håndklædet i ringen

Det må siges at være en sørgelig dag, hvis man har en forkærlighed for rock af den iltre, energiske og progressive slags. For den amerikanske gruppe The Mars Volta lader til at have spillet den sidste tone som gruppe.

Udover at udgive albummet "Noctourniquet" som The Mars Volta, så har nogle af medlemmerne spillet reunion-koncerter med At The Drive-In, ligesom Omar Rodríguez-López dannede en ny gruppe, Bosnian Rainbows – altsammen i 2012.

Gruppens skabende kræfter har især været forsanger Cedric Bixler-Zavala (billedet) og guitarist med mere Omar Rodríguez-López, mens der altså har været en større gruppe omkring bandet. De dage lader dog til at være talte, hvis man læser de frustrationer, der har fået frit løb på Cedric Bixler-Zavalas Twitter-profil, som skal være udsprunget af en vrede over, at gruppen ikke turnérede efter udgivelsen af "Noctourniquet":

"Tak til alle Volta-fans, I fortjente mere. Især efter den måde I tog imod os med dette album. Jeg gjorde mit bedste for at holde det igang, men Bosnian Rainbows var, hvad vi alle fik i stedet. Jeg kan ikke sidde her og lade som om længere. Jeg er ikke længere et medlem af Mars Volta. Jeg vil ærligt takke jer alle for at købe vores plader og for at komme til vores shows. I var fede at spille foran. Vi kunne aldrig have gjort det uden jer."

"Min drøm var at få os til det punkt, hvor Jon og Ikey kom tilbage, men det er desværre slut. En million gange tak for give en fuck om vores band. Jeg gjorde mit bedste for at lave en fuld-skala nordamerikansk turné efter "Noctourniquet", men Omar havde ikke lyst. Jeg formoder, at en pause fra Mars Volta betyder, at man skal starte et nyt band og ignorere den support, fans har vist os. Jeg gjorde mit bedste, folkens. Alt hvad jeg kan gøre er at komme videre med min musik og bare være glad for, at Volta skete. Det har fandme været en fornøjelse! Tak igen (...)."

Men der er dog en smue håb at spore fremadrettet fra den nu tidligere forsanger:

"(...) Min plade vil snart se dagens lys, og jeg er meget spændt, for det lyder overhovedet ikke som nogle af mine tidligere bedrifter. Jeg mener ikke det her for sjov, og jeg skylder jer (alle fans) at tage det seriøst. Tak til alle de tidligere medlemmer der hjalp Volta frem. Vi trængte igennem som en komet og efterlod et mærke. Hvis du nogensinde ser mig og ønsker at vide hvorfor, så vil jeg fortælle dig min side af historien. Endelig, vær sød at være glad for at det overhovedet skete, og husk på al den modstand vi mødte bare for at starte et nyt band i 2001."

"For at være helt tydelig. Jeg er ikke sur. Jeg vil bare være ærlig over for mennesker, der har gjort det muligt for mig at leve af at spille musik."

The Mars Volta debuterede i 2003 med albummet "De-Loused In the Comatorium", og udgav altså senest albummet "Noctourniquet" sidste år. Det skulle desværre blive det sidste.

Se hele Cedric Bixler-Zavalas tråd her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA