x

The Flaming Lips på vej med mørkt album

The Flaming Lips på vej med mørkt album

The Flaming Lips har netop annonceret, at de udgiver deres 15. studiealbum, "The Terror", 1. april. Albummet er produceret af bandet og deres mangeårige samarbejdspartner Dave Fridmann og består af ni sange, som ifølge gruppens pladeselskab Bella Union (Fleet Foxes, Beach House, The Kissaway Trail med flere) er musikalsk mørkere og med mere indadvendte tekster, end man umiddelbart skulle tro fra dén gruppe.

Sanger Wayne Coyne fortæller: "Hvorfor har vi lavet den musik, som er "The Terror" – denne triste, foruroligende plade? Jeg vil faktisk ikke vide svaret, som jeg tror er: At VI var håbløse, VI var foruroligede og, tror jeg, erkendte, at nogle ting er håbløse ... eller at man skal lade håb dø ét sted, så håbet kan starte med at gro et andet? Måske er dette begyndelsen på svaret."

Wayne Coyne fortsætter: "Vi ønsker, eller ønskede, at tro, at uden kærlighed ville vi forsvinde. At kærlighed ville redde os, ja, at hvis vi har kærlighed, giver kærlighed og kender kærlighed er vi virkelig i live, og hvis der ingen kærlighed er, ville der ikke være noget liv. "The Terror" er, det ved vi nu, at selv uden kærlighed fortsætter livet ... vi fortsætter bare ... der er ingen medlidenhedsdrab."

The Flaming Lips blev dannet i 1983 i Oklahoma City, Oklahoma, albumdebuterede i 1986 med "Here It Is" og fik et hit i 1993 med "She Don't Use Jelly". Det helt store gennembrud kom dog først i 1999 med gruppens niende album, "The Soft Bulletin". Gruppens seneste album er "The Flaming Lips With Heavy Fwends" fra 2012. Et album med en række gæstestjerner, der først udkom i begrænset oplag på den såkaldte Record Store Day og senere blev genudgivet som ordinært album. Albummet fik fire stjerner af GAFFAs Finn P. Madsen under overskriften "Vellykket kosmisk legestue med vennerne".

The Flaming Lips kan opleves på årets NorthSide, som finder sted i dagene 14.-16. juni i Aarhus Ådal. Køb billetter via GAFFA Live.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA