x

Nordisk Film køber andel af MBO

Nordisk Film køber andel af MBO

Nordisk Film har købt en andel af The Music Business Organisation A/S (MBO), der bl.a. ejer pladeselskaber som Copenhagen Records, A:Larm og CMC.

I et forsøg på at trække på "en lang række strategiske og kreative synergier mellem selskaberne" indtræder Michael Ritto og Benny Bach fra MBO dermed ind i ledelsen af Nordisk Film, der samtidig bliver medejer af MBO-koncernen. Ritto, der tidligere har været direktør for både pladeselskabet EMI og pladebrancheorganisationen IFPI, tiltræder med øjeblikkelig virkning som administrerende direktør for Nordisk Film.

Benny Bach indtræder ligeledes med øjeblikkelig virkning som direktør i Nordisk Films divisionsledelse på fire personer, samtidig med at han fortsætter som administrerende direktør for MBO-koncernen.

I en pressemeddelelse udtaler Benny Bach: ”Vores artister, kunder og samarbejdspartner vil ikke komme til at mærke nogen negativ forandring i forhold til vores nye samarbejde med Nordisk Film. Tværtimod. MBO er i dag en selvkørende, veldrevet og profitabel forretning med en stærk daglig ledelse og et team af gode og ansvarsfulde ledere i de underliggende selskaber. Det er derfor helt problemløst at kombinere mit overordnede ledelsesansvar i MBO med jobbet i Nordisk Film.”

Nordisk Film har erhvervet en andel af MBO med option på at erhverve op til 50% af selskabet. Den resterende del ejes fortsat af Michael Ritto og Benny Bach sammen med de øvrige aktionærer i koncernen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA