x

Sebastian Lind udgiver treer

Sebastian Lind udgiver treer

Sangeren og sangskriveren Sebastian Lind har netop oplyst, at han udgiver sit tredje album, "Messed Up Happy Kid" 25. februar. Albummet bliver opfølgeren til den selvbetitlede debut fra 2010 og minialbummet "I Will Follow" fra 2011 – et album, som i 2012 blev genudgivet med bonusnumre, så det endte med at blive et fuldlængdealbum. Minialbummet fik fire stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez under overskriften "Et stort skridt i den rigtige retning for den unge sangskriver".

Sebastian Lind gik i gang med at indspille det nye album allerede inden udgivelsen af minialbummet, men indspilningerne var ikke uden problemer, idet Sebastian Lind undervejs blev ramt af stemmeproblemer, der gjorde det umuligt for ham at ramme de høje toner, som især var at finde på up-tempo-numrene. Han valgte derfor at indspille en række mere stille og akustiske numre, som blev til minialbummet "I Will Follow", mens han plejede stemmen.

Samtidig fik han tilbudt en pladekontrakt i Tyskland, Østrig og Schweiz med det multinationale pladeselskab Sony Music/Columbia Records. "I Will Follow" i fuldlængde-udgave udkom i Danmark og i de tysktalende lande i september 2012, hvor den ramte top 10 på det tyske iTunes i første uge. Albummet kastede også pæn airplay hos de største radiostationer af sig, og efterfølgende spillede Sebastian udsolgte koncerter i Danmark og Tyskland som hovednavn, men også som support for blandt andre et af Tysklands største popfænomener, Clueso.

Siden vendte Sebastian Lind tilbage til Danmark og kunne blandt andet opleves i DR's primetime program "Her er dit liv", hvor han gav en følsom fortolkning af The Beatles' "Something", hvilket kan se her.

På "I Will Follow" og "Messed Up Happy Kid" har Sebastian Lind efter eget udsagn taget kontrol over hele processen i forbindelse med at udgive et album. Foruden al sangskrivning har han selv siddet i producerstolen, ligesom han har kontrol over alt lige fra design af merchandise til opsætning af musikvideoer og sceneshow.

Titlen "Messed Up Happy Kid" refererer ifølge Sebastian Lind til, at han ikke er en deprimeret dreng, men snarere en forvirret unge mand, der "lalleglad vælter rundt i denne kæmpe verden uden helt at fatte, hvad der foregår."

Sebastian Lind spiller fire koncerter i Danmark til april, inden han tager på turné til Tyskland, Østrig og Schweiz.Han kan opleves følgende steder:

18.04.2013 Pitstop, Kolding
19.04.2013 Bygningen, Vejle
25.04.2013 Kulturmaskinen, Odense
29.04.2013 Lille Vega, København

Køb billetter via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA