x

Guide: Weekendens mest spændende koncerter

Guide: Weekendens mest spændende koncerter

Det er blevet weekend, og traditionen tro giver GAFFA dig en guide til de mest spændende koncerter i weekeden. Efter nogle stille uger i begyndelsen af januar er der så småt ved at komme lidt gang i koncertlivet igen. Vi anbefaler kun koncerter, der ikke er udsolgt og derfor nævner vi ikke Conor Oberst på Bremen Teater eller Teitur på Train fredag.

FREDAG

København:

Vegas Udvalgte, Vega, klokken 20.30

Vega lægger scener til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte med seks nye danske navne, som Vega spår bliver store i 2013. De seks solister og grupper er hiphop/soul-bandet Billow, electrorockduoen Broke, soulpop-duoen Ivory&Gold, electro-sangerinden MØ (billedet), det elektroniske band You.You.You. og dj-kollektivet Yo Felles. Der er i øvrigt efterfest med medlemmer af The Eclectic Moniker, Sleep Party People og Lars & the Hands of Light bag dj-pulten.

Pinkunoizu, Global, klokken 21

Det fantasifulde danske indieband udgav sidste år debutalbummet "Free Time" i fysisk format. Albummet udkom digitalt tilbage i november 2010, og dengang uddelte GAFFAs anmelder Torben Holleufer tildelte fem stjerner og blandt andet følgende ord: "Et værk, som bliver bedre og bedre for hver gennemlytning, og hvor lagene åbenbares gradvist, mens helheden står stadigt mere klart." Ifølge bandet selv er deres musik et eksotisk mix af lo-fi, hi-life, nu-folklore, asiatisk 60'er pop og post-apokalyptisk fremtids-rock.

Aarhus:

Kaliber, Radar, klokken 21

Vestegnshiphopperne Kaliber er skudt op gennem undergrunden og forstadscementen på rekordtid. Med hittet 'Vest for København' og en sejr i KarriereKanonen brød de igennem i 2012, og i oktober udgav de ep'en "179", som fik fire pæne stjerner af GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr under overskriften "Troværdigt uden de store armbevægelser".

Næstved:

Dicte & Claus Hempler feat. Mika Vandborg, Vershuset, klokken 21.30

Det musikalske makkerpar drager sammen med guitaristen Mika Vandborg endnu en gang landet rundt med egne sange fra to årtiers karriere og fortolkninger af personlige favoritter.

Randers:

Christian Hjelm, Værket klokken 21

Sangeren i pauseholdende Figurines udgav sidste år sit første soloalbum, "Før Blev Lette", som fik fremragende anmeldelser og blandt andet blev kåret som årets bedste danske album af GAFFAs redaktion. I april og marts tager han på Danmarksturné med albummet, men holder en snigpremiere fredag i Randers.

LØRDAG

København:

Steppeulven, Bremen Teater, klokken 21

De danske musikkritikere uddeler priser til årets bedste plader. De optrædende er Barbara Moleko, Peter Sommer, Marie Fisker, Synd og Skam, Young og Marie Key. Hør i øvrigt en playliste med årets nominerede på WiMP.

Mark Eitzel, Huset, klokken 21 (spiller også på Radar i Aarhus søndag den 27. januar)

Til de danske koncerter vil den tidligere American Music Club-sanger og sangskriver have følgende musikere med på scenen: Kristin Sobditch fra Little Fuzzy, Marc Capelle fra American Music Club, Jon Langmead fra Loquat og Pete Straus fra Dwarves. Bandet spiller både sange fra Mark Eitzels solorepertoire og fra American Music Clubs plader.

Makadem, Atlas, klokken 21

Kenyanske Makadem spiller en funky og forrygende omgang benga beat fremelsket på såvel traditionelle afrikanske som mere velkendte moderne instrumenter. Makadem, der slet og ret kaldes "Kenyas Fela Kuti", hører til Kenyas allerstørste nutidige stjerner og har således ikke for ingenting spillet sammen med Seun Kuti, været med til at åbne Cannes Film Festival, fungeret som hovednavn på den mexicanske Ollin Kan Festival og spillet for 200.000 mennesker i Canada.

DJ Static, Jøden og Jonny Hefty, Fatter Eskil, klokken 22

En af Danmarks absolut største hiphop-dj's og de to meget erfarne rappere gæster det intime Aarhus-spillested i Skolegade. Der er lagt op til massiv fest.

SØNDAG

København:

KunstClash, Det Kongelige Teater, Store Scene, klokken 17

Musikerne Benjamin Koppel og Jesper Mechlenburg udfordrer Det Kongelige Teater med en kalejdoskopisk nytårsfest med nogle af landets mest markante musikere, sangere, ordmagere, skuespillere, dansere og tænkere. Blandt de optrædende kan nævnes Per Vers, DJ Noize, Kristian Leth, Jacob Binzer, Wafande, forfatterne Suzanne Brøgger og Lone Hørslev, breakdanceren Josephine Raahauge og mange flere.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA