x

Helsinki Poetry: Det var vores egne grænser, der endte med at briste

Helsinki Poetry: Det var vores egne grænser, der endte med at briste

For to uger siden kunne GAFFA fortælle, at den danske elektropop-duo Helsinki Poetry var på vej til Saigon for at optage det, der ifølge bandet selv skulle være Danmarks mest grænsebrydende video. Turen kunne følges i en videodagbog på GAFFA.dk, der dog endte brat, da duoen sendte et billede af en blodtud hjem fra en bar i Saigon, hvor de havde sat en MMA-fighter stævne.

– Vi kan ikke fortsætte videodagbogen. Vi har totalt tabt tråden her til aften efter forsøg på at filme en offentlig slåskamp mellem keyboardspiller og trommeslager Ebbe Frej og en MMA-fighter, hvor vi ikke havde forberedt os på, hvordan og hvor voldsomt barens vagter og folk omkring os ville reagere. Vi har brug for ride dramaet af herovre, og vi skal nok uddybe, når vi kan, men lige nu har vi hverken internet eller noget som helst overblik over, hvordan vi skal gribe det hele an. Ydermere ved vi ikke, hvilke konsekvenser det får i forhold til vores hjemrejse. Vi er okay, men vi nedlægger yderligere videodagbøger her fra turen, skrev Helsinki Poetry hjem.

Torsdag den 24. januar meldte Helsinki Poetry, at de er tilbage i Danmark, klar til at fortælle om deres oplevelser i Saigon.

– Vi må indrømme, at turen ikke gik helt, som vi havde forventet. Vi troede jo, at det var nemt nok at tage til Saigon og bryde alle grænserne, men det viste sig, at grænserne var så flydende, at vores egne grænser bristede, mens vi søgte Saigons yderligheder, siger sanger Rune Vigil.

– I jagten på nogle scener, der var så visuelt stærke, at de ville være grænsebrydende for vores fans, løb det hele pludselig løbsk, og det endte med, at vi faktisk var pisse utrygge. Utrygheden eskalerede, og til sidst var vi sgu nødt til at stoppe det hele for en stund, forklarer Rune Vigil.

Klokken 18.10 fredag aften sender P1-Kulturnyt ligeledes en historie om elektropopduoen. Torsdag aften lod Helsinki Poetry interviewe på Radio 24/7's kulturprogram AK 24/7.

Helsinki Poetry udgiver 1. marts deres debutalbum "Transport".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA