x

Jackie Jackson: Vi føler, at Michael er dér på scenen med os

Jackie Jackson: Vi føler, at Michael er dér på scenen med os

Som tidligere annonceret kommer et af musikhistoriens største popfænomener, The Jacksons (tidligere Jackson Five) til Danmark 20. februar. For første gang nogensinde.

Michael Jackson (der afgik ved døden i 2009) har flere gange besøgt os, men aldrig brødrene. Sidste år drog Jackie, Tito, Jermaine og Marlon på turné for første gang i tre årtier, først i USA og nu i Europa.

Lyn-interview

Jeg fik tildelt 15 minutters telefonaudiens med sanger Jackie Jackson, 61 år.

- Det er en helt utrolig dejlig oplevelse at stå der på scenen igen med mine brødre. Der findes ikke noget bedre, vi har det bare fantastisk sammen både privat og på scenen.

Michael var med i Jackson Five/Jacksons, on and off  i 20 år. Hvordan var den allerførste dag i øvelokalet for jer fire brødre - uden ham?

- Dén dag var et meget svært øjeblik, hver eneste af vores øvere var og er faktisk stadig følelsesladede. Vi tænker på ham hele tiden, Michael véd, hvad vi laver, og vi føler, at han er til stede, når vi synger de her gamle sange. Og hver aften, lige før showet begynder, går vores tanker til Michael, vi tænker meget på ham. Men øverne gik fantastisk og vores stemmer var og er stadig i topform.

Spiller I nogle af sangene fra Michaels solokarriere? Dét gjorde I ved koncerter i startfirserne?

- Nej, men vi laver en smuk følsom afdeling, hvor vi synger sammen med ham. Et af de mange bittersøde øjeblikke, fra da vi var helt små. Optaget på bånd. Publikum plejer at græde i dén del af koncerten. De deler deres følelser med os i dén del. Faktisk i de alle sangene undervejs.

Hits på stribe

Det danske publikum kan forvente at høre megahits som "ABC", "I Want You Back", "Blame It On The Boogie" og "I'll Be There" i København men også mindre kendte Jacksons-sange - produceret af Kenny Gamble and Leon Huff.

- Vi har så mange hits, så det sværeste var at sætte showet sammen. Vi brugte to uger udelukkende på at finde de rigtige sange. Og bagefter øvede vi i fire uger nonstop, før vi drog på turné sidste år, og alt fungerede perfekt.

Åbner I stadig alle jeres koncerter med "Can You Feel It?", som f. eks på albummet "Jacksons live" fra 1981?

- Ja, og jeg var med-komponist på den klassiker med Michael. Vi har et super tight band, hvor vi fire også spiller instrumenter. Fortidens hornsektion er dog erstattet af samplede blæser-lyde spillet på keyboards.

I brødre er godt oppe i årene, alle er omkring de 60. Er I virkelig i form til lange koncerter med de mange klassiske Jackson Five-dansetrin?

- Absolut. Jeg har virkelig måttet arbejde i fitnesscentret og også spille golf for at kunne leve op til den fortidens høje standard, ja, vi har alle måttet knokle og svede, griner han.

- Danskerne får et kæmpe show med masser af dans og store mængder fyrværkeri, der kommer til at ske alt muligt på scenen som i gamle dage. Og vi har prøvet at vælge præcis dé sange, vores fans kommer for at høre.

Hvorfor valgte I egentlig at tage på turné igen?

- Vi har mange fans, og vi fik enorme mængder mails fra fans, der ville have os til at turnere igen og fremføre sangene fra vores bagkatalog. Og først var to af the brothers med på idéen, så den tredje og endelig den fjerde, og så tog vi beslutningen om at synge sangene med noget "soul" i.

Den økonomiske arv

Og mere ønsker Jackie Jackson ikke at uddybe om de store økonomiske problemer og forviklinger, som hele familien Jackson blev rodet ind i efter King of Pops død. Han oplyser i stedet, at The Jacksons indspiller nye sange i februar måned (hvor bror Randy Jackson også medvirker), og et nyt album forventes at udkomme 2014.

Jeg kondolerer med hensyn til Michael…

- Tak, det betyder meget for mig. God bless, slutter Jackie Jackson, hvis navn ifølge dåbsattesten lyder Sigmund Esco Jackson. Men han er aldrig blevet kaldt andet end "Jackie" siden USAs første afroamerikanske boyband, The Jackson Five, fik sin debut i 1964.

The Jacksons (US)

Falconer Salen, Frederiksberg.

20. februar 2013

The Jacksons:

Jackie Jackson – Vokal, percussion

Tito Jackson – Vokal, Guitar

Jermaine Jackson – Vokal, Bas

Marlon Jackson – Vokal

Rex Salas – Kapelmester & Keyboards

Chad Wright – Trommer

Brandon Brown – Bas

Kyle Bolden – Guitar

Tommy Organ – Guitar

Kenneth Townsend – Keyboards

Stacey Lamont Sydnor – Percussion

Yvette Barlowe – Kor

Nicole Jackson – kor

Køb billetter til koncerten via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA