x

Kashmir klar med single og album

Kashmir klar med single og album

Kashmir udgiver i dag deres nye single "Seraphina", forløberen for deres kommende, syvende album, som får titlen "E.A.R." og udkommer mandag den 18. marts.

– Sangen handler om noget så trist og dystert som afsked, fortæller Kasper Eistrup, forsanger, sangskriver og guitarist i Kashmir, til Smag på P3 og fortsætter.

– Det handler faktisk ikke så direkte om død, det handler mere om de ting, man siger farvel til i livet. De kærlighedsforhold, de familiære relationer, som alle mennesker på et eller andet tidspunkt kommer til at sige farvel til.

Keyboardspiller og guitarist Henrik Lindstrand fortæller videre om sangen og afslører lidt om det kommende album:

– Den blev til i en positiv og umiddelbar ånd ligesom resten af albummet. Vi sagde, meget bevidst, farvel til at arbejde sammen med store amerikanske producere, der har fulgt os på de foregående albummer. Målet var at komme tættere på produktionen og udtrykket. Jeg kan ikke huske, at vi har haft en så legende og umiddelbar pladeindspilning før. Alle beslutninger blev taget ud fra, hvordan følelsen omkring den pågældende sang var på lige netop dét tidspunkt.

Kashmir – fra DM i Rock til superstjerner

Kashmir blev i 1993 nummer 2 ved DM i Rock, kun slået af Dizzy Mizz Lizzy. Kort tid efter skrev de kontrakt med pladeselskabet Start, en del af multinationale Sony Musics danske afdeling, og i februar 1994 udgav de debutalbummet "Travelogue", som straks blev en stor succes, både anmelder- og salgsmæssigt. Musikken var inspireret af grunge, hård rock og funk, tilsat humoristiske tekster.

I 1996 udgav Kashmir deres andet album, "Cruzential", som fortsatte stilen fra debuten. I 1999 udsendte de deres tredje album, det mere alvorlige og eftertænksomme "The Good Life", som blev en massiv anmelder- og publikumssucces og blandt andet gav dem seks danske Grammyer og seks GAFFA-Priser.

I 2000 optog gruppen deres live-keyboardspiller og -guitarist Henrik Lindstrand som fast medlem. I 2003 udsendte bandet albummet "Zitilites", der blev endnu en stor succes, og den blev i 2005 fulgt op af den ligeledes populære "No Balance Palace", der havde gæsteoptrædener af så prominente navne som David Bowie og Lou Reed. I 2010 udgav Kashmir så deres sjette og hidtil seneste album, "Trespassers", der endnu engang blev godt modtaget og blandt andet fik fem GAFFA-Priser.

Kasper Eistrup fyldte i øvrigt 40 år i torsdags, og i den forbindelse lavede vi en lille portrætartikel med tilhørende billeder fra 20 års karriere, som du kan læse her.

Kashmir kan opleves live i Falconer Salen 23. marts, i Musikhuset Aarhus 4. april og Aalborg Kultur- og Kongrescenter 5. april. Køb billetter via GAFFA Live.

Hør den nye single her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA