x

Lucinda Williams til Danmark

Lucinda Williams til Danmark

I lørdags fyldte den amerikanske sangerinde, sangskriver og guitarist Lucinda Williams 60 år, og hun kan så i dag offentliggøre, at hun besøger Danmark til to koncerter, i Koncerthuset i København mandag den 20. maj og på VoxHall i Aarhus tirsdag den 21. maj.

Lucinda Williams blev født i Lake Charles, Louisiana. Hendes far var litteraturprofessor og moderen amatørpianist, og den unge Lucinda Williams fik hurtigt interesse for både ord og musik. Hun begyndte at spille guitar som 12-årig. I 1978 flyttede hun til Jackson, Mississippi, og i 1979 udgav hun sit første album, "Ramblin'", med fortolkninger af blues- og countrysange. I 1980 udgav hun albummet "Happy Woman Blues" med egne sange uden den store succes.

Lucinda Williams flyttede herefter til Los Angeles og senere til Nashville, Tennessee. Hun turnerede og udgav to plader, som fik gode anmeldelser, men ikke blev de store salgssucceser. I 1993 indspillede kollegaen Mary-Chapin Carpenter hendes sang "Passionate Kisses", som Carpenter året efter modtog en Grammy for i kategorien "Best Country Song".

I 1998 udgav Lucinda Williams sit femte album, "Car Wheels On A Gravel Road", som blev hendes folkelige gennembrud. Albummet solgte guld i USA og modtog en Grammy i kategorien "Best Contemporary Folk Album". Hun har siden udgivet endnu en række album til flotte anmeldelser og pæne salgstal. I 2001 modtog hun sin tredje Grammy for singlen "Get Right With God" i kategorien "Best Female Rock Vocal Performance". Lucinda Williams er dog kendt for at arbejde temmeligt langsomt og har kun udgivet 10 album på 32 år. Hendes seneste album er "Blessed" fra 2011. Da det udkom, gav Williams et interview til GAFFA, som du kan læse her.

I 2011 medvirkede Lucinda Williams også på albummet "The Lost Notebooks of Hank Williams", hvor en række kunstnere håndplukket af Bob Dylan indspillede efterladte tekster af countrylegenden Hank Williams – som Lucinda Williams i øvrigt ikke er i familie med.

Billetsalget begynder onsdag den 30. januar klokken 10 via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA