x

Mark Lanegan er med på QOTSAs næste album

Mark Lanegan er med på QOTSAs næste album

Queens of the Stone Age er, som tidligere nævnt, i fuld gang med at indspille deres kommende sjette album, opfølgeren til "Era Vulgaris" fra 2007. Gruppen har nu på Facebook og Twitter offentliggjort, at en af deres gamle samarbejdspartnere, Mark Lanegan, har indspillet vokaler til albummet.

"Lanegan kom forbi. Han sagde ikke så meget, men han sang godt," skriver Queens of the Stone Age på Facebook om sangeren, der er kendt for sin dybe og alvorsspredende stemme.

I forvejen er det kommet frem, at Foo Fighters-frontfiguren og den tidligere Nirvana-trommeslager Dave Grohl skal spille trommer på albummet, der også gæstes af det tidligere Queens of the Stone Age-medlem, bassisten Nick Oliveri. Også Trent Reznor fra Nine Inch Nails og How To Destroy Angels og Scissor Sisters-sanger Jake Shears medvirker på udspillet, der vanen tro ledes af sanger og guitarist Josh Homme.

Med Homme, Lanegan, Oliveri og Grohl samlet er kernen fra det meget roste og storsælgende 2002-album "Songs for the Deaf" samlet, hvilket sætter forventningerne højt til det kommende album. "Songs for the Deaf" fik i sin tid de maksimale seks stjerner og prædikatet "mesterværk" af GAFFAs anmelder Keld Rud, og albummet indeholdt blandt andet det store hit "No One Knows."

Mark Lanegan medvirkede på Queens of the Stone Age-albummene "Rated R" (2000), "Songs for the Deaf" (2002) og "Lullabies to Paralyze" (2005). Han var i perioden 1985-2000 sanger i gruppen Screaming Trees, har udsendt en stribe soloplader, har udgivet plader med sangerinden og cellisten Isobel Campbell (eks-Belle & Sebastian) og et album med duoprojektet The Gutter Twins, hvis anden halvdel er den tidligere Afghan Whigs-sanger Greg Dulli, i dag frontfigur i The Twilight Singers.

Queens of the Stone Age kan opleves på årets Roskilde Festival, og det kommende album fra gruppen forventes udsendt inden da. Dave Grohl har dog sagt, at han ikke vil turnere med bandet, så ham skal man altså ikke regne med at se på scenen, hvorimod Mark Lanegan tidligere har turneret med gruppen.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA