x

Efterklang viser dokumentarfilm i private hjem

Efterklang viser dokumentarfilm i private hjem

Efterklang udgav i september 2012 deres fjerde studiealbum "Piramida", som fik fremragende anmeldelser og blandt andet blev kåret til årets næstbedste danske album af GAFFAs redaktion, kun overgået af Christian Hjelms "Før Vi Blev Lette". I lørdags modtog den så prisen Årets Album ved uddelingen af de danske musikkritikeres priser Steppeulven.

Albummet blev delvist indspillet i den forladte russiske mineby Piramida på den nordnorske ø Svalbard, og i den forbindelse har Andreas Koefoed lavet dokumentarfilmen "The Ghost of Piramida". Filmen viser gruppen, der flankeret af deres fåmælte og ikke synligt imponerede russiske isbjørnevagt går på jagt i de tomme bygninger, imens fortællerstemmen, den tidligere Piramida-beboer Alexander, fra sin lejlighed i Moskva tager os med tilbage til en svunden tid. En tid, hvor minebyen blomstrede, og de tilflyttede russiske arbejdere og deres familier levede i et sovjetisk parallelsamfund langt væk fra moderlandets kommunistiske styre.

Filmen havde verdenspremiere på verdens største dokumentarfilmfestival IDFA i november 2012 og blev kort efter vist på CPH:DOX-festivalen i København.

Nu arrangerer Efterklang de såkaldte Private-Public Screenings af filmen efter samme princip, som de i 2011 lancerede Vincent Moons dokumentarfilm "An Island" efter. Det går i al sin enkelhed ud på, at alle, der har lyst, kan få lov at fremvise filmen for publikum i sit private hjem, eller hvor man ellers vil gøre det. Det koster ikke noget at få lov til at vise filmen – til gengæld må man heller ikke tage penge for at vise den. I 2011 blev "An Island" på to måneder vist 1178 steder på kloden som Private-Public Screening, i både Europa, Nord- og Sydamerika, Afrika, Asien og Australien samt øer i både Atlanterhavet, Stillehavet og Det Indiske Ocean. Se en oversigt over stederne her.

Reglerne for Private-Public Screenings er meget enkle:

•    Fremvisningerne skal være gratis

•    Fremvisningerne skal være offentlige

•    Fremvisningerne skal minimum have plads til fem personer

•    Fremvisninger skal verificeres af Efterklang og Andreas Koefoed, og kun fremvisninger, der er listet på www.theghostofpiramida.com er officielle Private-Public Screenings

Med andre ord – så længe at værten er en privatperson, at entré er gratis og arrangementet er åbent (som kapaciteten tillader) så kan Private-Public Screenings arrangeres i folks hjem, på caféer, skoler eller arbejdspladser – kun fantasien sætter grænsen.

Fra og med i dag kan man for at tilmelde sig som fremviser på www.theghostofpiramida.com. Her kan man også se den netop offentliggjorte trailer for filmen.

Private-Public Screenings af "The Ghost of Piramida" starter 8. februar og løber seks uger frem.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA