x

Stem til Nordic Music Prizes publikumspris

Stem til Nordic Music Prizes publikumspris

Nordic Music Prize uddeles hvert år til det bedste nordiske album. Prisen er inspireret af den britiske og irske Mercury Prize og blev første gang uddelt i 2011.

En bred vifte af musikbranche-folk i hver af de fem nordiske lande har stemt og udvalgt kandidater fra hvert af landene, og kort før jul blev de 12 nominerede til Nordic Music Prize offentliggjort.

Vinderen af prisen bliver afsløret den 14. februar under den norske branchefestival by:Larm i Oslo. Foruden æren følger en check på 20.000 Euro. I 2011 var vinderen islandske Jónsi og "Go" og i 2012 svenske Goran Kafjes og "X/Y".

Som noget nyt bliver der i år også uddelt en publikumspris, og den kan alle stemme på. Chefen for by:Larm, Erlend Mogård-Larsen, udtaler:

– Nordic Music Prize bliver udelukkende uddelt på baggrund af albummets kvaliteter. Men vi vil naturligvis også lytte til fansene, de de er årsagen til hele musikindustriens eksistens. Derfor introducerer vi "Fan's Favourite"-konkurrencen, en konkurrence, hvor fans kan stemme på de 12 nominerede til prisen. Vi glæder os til at se, om fansenes smag er på linje med resten af musikindustrien. De kan sagtens have en anden mening.

De 12 nominerede er som følger:

- Selvhenter - "Frk. B. Fricka" (DK)

- Choir Of Young Believers - "Rhine Gold" (DK, billedet)

- Susanne Sundfør - "The Silicone Veil" (NO)

- Tønes - "Sån av salve" (NO)

- Lindstrøm - "Smalhans" (NO)

- Pää Kii - "Pää Kii" (FI)

- Kerkko Koskinen Kollektiivi - "Kerkko Koskinen Kollektiivi" (FI)

- Neneh Cherry & The Thing - "The Cherry Thing" (S)

- First Aid Kit - "The Lion's Roar" (S)

- Anna von Hausswolff - "Ceremony" (S)

- Ásgeir Trausti - "Dýrð í dauðaþögn" (IS)

- Retro Stefson - "Retro Stefson" (IS)

Stem på din favoritplade her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA