x

Kato er tilbage med masser af legekammerater

Kato er tilbage med masser af legekammerater

Kato har netop smidt sit nye album "Behind Closed Doors" på gaden. Albummet var oprindeligt tænkt som en mere melankolsk, personlig og stilfærdig sag, men efter at have genovervejet albummets udtryk skrottede Kato de stille numre og skruede op for tempoet – uden dog at give afkald på det personlige. Resultatet er blevet en plade, der stikker i et væld af forskellige retninger og med en ganske imponerende gæsteliste. Kato fortæller her om sine samarbejdspartnere.

Albummets første nummer er den patriotiske festbasker, "Danmark", der er blevet til i samarbejde med Kidd, og som har Kato selv på vokal i omkvædet.

– Kidd er pisse cool på sin egen måde og gør lige hvad der passer ham, og jeg kan identificere mig rigtig meget med ham. Vi har oplevet mange af de samme ting, og jeg kan godt lide at han kæmper så meget for det, han gør. Jeg synes, vi er et godt match. Hvad mit eget vokale bidrag angår, så ved jeg jo godt, at jeg ikke er den store sanger, men når det er sådan et fest-agtigt råbe-omkvæd som det her og med godt med autotune, så er det helt okay. Jeg tror heller ikke, folk kan høre, det er mig, hvis ikke de ved det, haha!

På nummeret "I'm In Love" finder man den amerikanske sangerinde Shontelle, der har haft et stort verdensomspændende hit med nummeret Impossible, et nummer der gik rent ind hos Kato:

– Jeg elsker den sang, og så lyder hun simpelthen bare så godt. Hun er fra Barbados ligesom Rihanna, så hun har både den gode amerikaner-lyd og den lækre caribiske accent, der går rent ind hos mig.

Du har jo også gode gamle Snoop Dogg med på et par numre, og han får endda selskab af selveste westcoast-legenden Kurupt og Ida Corr på "Let The Horns Play"…

– Det er fucking sindssygt, at Kurupt har sagt ja til at være med på det her. Han har ikke lavet noget i ti år, og så er han pludselig med på mit nummer. Jeg fatter ikke, han er med på det track. Jeg er så meget oppe at ringe over det! Hvad Snoop angår, så elsker jeg ham, og jeg ville gerne lave 100 numre med ham, hvis jeg fik lov, for det bliver altid noget nyt, når han er med. Plus at han jo kunne rappe en bageopskrift, og så ville det lyde som det mest cool i hele verden, haha! Og Ida Corr er jo den mest fantastiske sangerinde, vi har herhjemme. Hun er fuldstændig undervurderet i min verden, for jeg har stadig ikke hørt nogle sangerinder, der kan det, hun kan live. Jeg kunne lytte til hende resten af mit liv og så dø som en glad mand.

Du har også nogle flere danske folk med på albummet. Mest bemærkelsesværdigt er det nok, at Bent Fabricius-Bjerre er med.

– Ja, det er simpelthen også så vildt. Han har endda skrevet et stykke musik til mig, han har kaldt "Kato's Dream", som jeg simpelthen har været nødt til at tage med på pladen, for jeg følte, jeg var nødt til at dele det fantastiske stykke musik med andre mennesker.  

Er du tilfreds med listen af gæster?

– Der skal nok være visse danske medier, der har haft en forventning om, at det har været Rihanna, Chris Brown og Katy Perry, jeg havde med denne gang – og det kunne da også have været pisse fedt, men jeg kan godt lide, at navnene ikke er alt for åbentlyse, og hvis jeg havde haft en Rihanna-feature, havde det nok føltes lidt for meget som at være med på et "free ride". Hvis de havde sagt ja til at være med, havde det selvfølgelig været fantastisk, men jeg er ovenud lykkelig for den måde albummet er blevet på, og for de gæster jeg har med. Især Bent Fabricius-Bjerre. Det er for vildt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA