x

Guide: Februar måneds mest spændende koncerter

Guide: Februar måneds mest spændende koncerter

Vi er gået ind i en ny måned, og i den forbindelse giver vi dig en guide til februar måneds 15 mest spændende koncerter. Vi anbefaler ikke udsolgte koncerter og nævner derfor ikke Kendrick Lamar på Vega 10. februar eller Slash i Falconer Salen 24. februar.

Shaka Loveless, Stars, Studenterhus Aalborg, 2. februar

Soul/pop/reggae/dancehall-stjernen brød igennem i 2012 med sange som "Tomgang" og "Ikke Mere Tid" og sit selvbetitlede debutalbum. Han tager nu på Danmarksturné med start i Vordingborg og besøger yderligere fire byer, inden han slutter af på Store Vega i København 16. februar. Køb billetter via GAFFA Live.

Alphabeat, Pavillonen, Grenå, 2. februar

De selverklærede Fantastic Six er draget ud på en Danmarksturné, som bringer dem landet rundt i februar til blandt andet Aarhus (7. februar), hjembyen Silkeborg (21. februar) og Ringsted (23. februar). Glæd dig til at høre træfsikre pophits som "Fascination", "The Spell" og "Love Sea". Det unge soultalent Kamilia Amélie varmer op. Køb billetter via GAFFA Live.

Tina Dickow, Aalborg Kultur- og Kongrescenter, 2. februar

Tina Dickow er draget ud på sin "The Other Side"-turné, hvor hun i februar spiller sine mere afdæmpede sange for et siddende publikum. De fleste af koncerterne er udsolgt, men der er i skrivende stund ledige pladser i Aalborg 2. februar og Vejle 21. februar. Køb billetter via GAFFA Live.

Ane Trolle, VoxHall, Aarhus, 7. februar

Sangerinden kendt fra JaConfetti, Balstyrko og Trentemøller udgav i oktober 2012 sit første soloalbum, det meget roste "Honest Wall". Hun er nu taget på en lille Danmarksturné, der også bringer hende København 8. februar. Køb billetter via GAFFA Live.

Paul Banks, Amager Bio, 7. februar

Sangeren i det for tiden pauseholdende Interpol udgav i oktober sit første soloalbum i eget navn, Banks. Med det under armen giver han sin første koncert i eget navn i Danmark. Paul Banks er kendt som en karismatisk livekunstner i Interpol-regi, så det bliver spændende at opleve ham som solist. Køb billetter via GAFFA Live.

Frost Festival, København, 8. februar (premiere)

Den københavnske Frost Festival finder sted i februar med mange spændende kunstnere på alternative steder. Det hele begynder med den østrigske minimal techno-trio Elektro Guzzi på Zoologisk Museum 8. februar og fortsætter med blandt andre Efterklang, Peter Sommer (billedet) og Jacob Bellens. Se det fulde program på frostfestival.dk

The William Blakes, Amager Bio, 10. februar

Kristian Leth, Frederik og Fridolin Nordsø og Bo Rande er tilbage med deres årlige fastelavnskoncert, hvor de vanen tro har masser af gæster. Blandt andre Shaka Loveless, Kresten Osgood, Benjamin Koppel, Jacob Binzer og Afenginn. Overskuddet går til nødhjælpsorganisationen Partners in Health, der leder arbejdet i Haiti. Køb billetter via GAFFA Live.

 

TV-2, Magasinet, Odense, 10. februar

Steffen Brandt & Co. er på vej landet rundt, hvor de spiller deres gamle sange i kronologisk rækkefølge – nye sange i hver by. De er nået til numre fra pladerne "Nærmest Lykkelig" (1988), "Vi Bli'r Alligevel Aldrig Voksne" (1990) og "Slaraffenland" (1991), der bliver fremført med dele af de gamle turnéers oprindelige scenografi. Køb billetter via GAFFA Live.

Efterklang, VoxHall, Aarhus, 12. februar

Danmarks internationale anmelderdarlings tager efter en tur rundt i udlandet tilbage til Danmark til koncerter i Aarhus, Aalborg (13. februar) og København (17. og 18. februar). Glæd dig til original og stemningsfuld musik fra gruppen, der netop har modtaget to Steppeulv-priser ved de danske musikanmelderes årlige uddeling. Køb billetter via GAFFA Live.

Bob Marley-hyldest feat. Ky-Mani Marley, Pumpehuset, København, 15. februar

Den 6. februar er det 68 år siden, at reggaekongen blev født, og det fejrer koncertarrangøren Skyjuice med hans søn Ky-Mani Marley live. Inden koncerten er der taler, seminarer og workshops med fokus på dagens fødselsdagsbarn. Køb billetter via GAFFA Live.

Hair, Østre Gasværk, København, 16. februar (premiere)

Den klassiske rockmusical bliver atter sat op i København. I hovedrollen finder vi Sanne Salomonsen, som sjovt nok kickstartede sin egen musikalske karriere tilbage i 1971 i hovedrollen i selv samme musical. Med andre ord er ringen nu sluttet for hende. Der er allerede solgt 25.000 billetter i forsalg. Køb billetter via gasvaerket.dk

The Jacksons, Falconer Salen, København, 20. februar (billedet)

The Jacksons, gruppen, der blev starten på Michael Jacksons karriere, tager nu på turné. Det var meningen, at Michael Jackson skulle med på genforeningsturnéen, der har været ventet længe. Men efter Michael Jacksons død i 2009 har hans brødre Jackie, Tito, Jermaine og Marlon nu valgt at tage af sted som en hyldest til Jacko. Det bliver gruppens første koncert i Danmark nogensinde. Køb billetter via GAFFA Live.

Dinosaur Jr., VoxHall, VoxHall, 20. februar

Den amerikanske støjrocktrio blev dannet i 1984 og gik i opløsning i 1997. De bliver set som pionerer på den alternative rockscene i slut-80'erne og start-90'erne, og i 2005 blev bandet gendannet med den originale besætning med frontmand J. Mascis, bassist Lou Barlow og trommeslager Murph. Siden gendannelsen har bandet udgivet tre album – senest "I Bet On Sky", som kom på gaden i september. Køb billetter via GAFFA Live.

Barbara Moleko, Gimle, Roskilde, 22. februar

Barbara Moleko fik sit gennembrud i 2012, og nu drager hun på Danmarksturné, der blandt andet bringer hende til Roskilde 22. februar og Odense 28. februar. Barbara Moleko er i 2012 set over 3.000.000 gange på YouTube, og hendes single "Helt Min Egen" med L.O.C. er gået platin på singlesalg i Danmark. Køb billetter via GAFFA Live.

 

Kaizers Orchestra, Train, Aarhus, 27. februar (turnéstart)

Det forrygende norske liveband gæster Danmark i forbindelse med afslutningen på deres albumtrilogi Violeta, Violeta. Forvent olietønder bildæk, gasmaske, orgel og en hæsblæsende Janove Kaizer i front. Gruppen har i øvrigt offentliggjort, at de efter 2013 vil holde en længere pause, så det er ved at være sidste chance for at høre dem i denne omgang. Køb billetter via GAFFA Live.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA