x

20 musikspørgsmål til Thomas Skov

20 musikspørgsmål til Thomas Skov

Alder: 26 år
Civilstatus: I et skønt parforhold
Profession: TV-vært, aktuel med Vild Med Sport på DR3.

Kommer du fra et hjem med klaver?

– Nej. Mit hjem havde absolut intet musikalsk i sig. Det mest musikalske, vi havde, var en cd med Anne Dorte Michelsen, og med al respekt for Anne Dorte, så er det ikke noget, der har gjort mig til et musikalsk geni.

Spiller du selv et instrument?

– Jeg købte på et tidspunkt i rød saxofon på ebay. Den kostede 6 dollar og kom langt ovre fra Kina. Desværre røg den gennem tolden. Det kostede 2000 kroner, og så blev det lige pludselig en dyrere saxofon. Men jeg har den stadig, og jeg kan ikke spille på den. Hvis der er nogen, der vil købe en saxofon, har jeg en til salg for 2000 kroner og 6 dollar.

Har du nogensinde drømt om at blive musiker?

– Ja for fanden. Da jeg var 15-16 år drømte jeg kun om alle de store koncerter, jeg skulle spille. Det skulle være rock. Det skulle være en blanding af Lenny Kravitz og Green Day, og jeg skulle tjene styrtende med penge og knalde groupies dagen lang. Jeg havde også en gammel guitar, men jeg blev aldrig så god, at jeg fik penge eller sex, men mine forældre, syntes da jeg var dygtig, når jeg spillede Nirvana.

Synger du i badet?

– Nej. Det kan jeg slet ikke koncentrere mig om med alle de forskellige produkter, jeg skal bruge. Men jeg tisser i badet.

Hvad betyder musik for dig?

– Musik er et fantastisk kludetæppe, jeg kan svøbe mig i. Det kan gøre mig glad. Det kan give mig gåsehud. Det kan også gøre mig ked af det. Jeg lytter aldrig rigtig til teksterne, men hvis melodien rammer, så er jeg helt på.

Hvor meget fylder din pladesamling?

– Jeg fik en pladespiller for et par år siden, og jeg tror, jeg har fået samlet omkring to meter lp'er siden. Og hvis jeg bliver ved med at få en meter plader om året, så skal jeg have et større sted at bo, inden jeg bliver 80. På loftet står også en kasse med cd'er. Men de er tilbage fra dengang jeg var 14-15 år, og den gang havde jeg INGEN smag, så det er ren lort. De er også til salg, hvis du mangler?

Hvad er din yndlingsplade?

– Jeg har ikke én plade, der har betydet alt for mig. Men for tiden kan jeg godt lide at sætte Nat King Cole's Love på. Den giver mig sådan en dejlig Mad Men-følelse i kroppen, og jeg forestiller mig, at jeg er Don Draper. Men det er jeg ikke. Som regel kommer min kæreste og sætter mig i gang med at støvsuge. Det er ikke så Don Draper.

Hvad er den mest pinlige plade, du har stående i din pladesamling?

–Jeg synes ikke, der er nogle plader, der er pinlige at have stående. Altså det er ikke sådan, at jeg fortæller alt og alle, at jeg har Kidd i min samling. Men det er ikke som sådan pinligt, det er noget andet.

Hvilken sang vil du vælge på karaokebaren?

– Enten noget growl eller "Re-Sepp-ten". 

Hvilken sang forbinder du med din første forelskelse?

– Mon ikke vi er ude i noget Nickelback. Jeg sagde det jo – jeg havde frygtelig smag dengang. Men "How You Remind Me" var kæmpestor lige omkring tiden, hvor jeg havde min første kæreste, og det er da ikke noget, jeg er stolt af. Men forholdet holdt ikke, og siden har jeg ikke ville røre Nickelback med en ildtang.

Hvad er det perfekte musik til en erotisk aften?

– Noget kort. Jeg gider ikke sådan en hel aftens erotik, hvor man bygger en masse forventninger op til et samleje, der alligevel ikke er værd at skrive hjem om. Jeg kunne for øvrigt ikke forestille mig et samleje, jeg rent faktisk ville skrive hjem om, men du ved, hvad jeg mener.

Hvad hører du helst søndag morgen?

– På Spotify har jeg fundet en playliste, der hedder Sunday Morning. Det er alt muligt blødt. Den starter med noget Nina Simone og Billy Paul, inden Dido kigger forbi, og så er man ligesom godt i gang med søndagen. 

Hvilken sang får dig stensikkert på dansegulvet?

– Den sang findes ikke. Men en meget høj promille får mig stensikkert på dansegulvet, og i det tilfælde er jeg som regel helt ligeglad med, hvilken musik der bliver spillet. Jeg har sågar taget mig selv i at danse "Gangnam Style" nytårsaften. Det var frygteligt, og jeg havde lyst til at skyde mig selv. Når det så er sagt, så har jeg gået til dans i 10 år, så hvis jeg er i det helt rigtige mode, kan du da godt lokke mig ud i en wienervals.

Hvad er den første sang du kan huske?

– Den første sang jeg selv købte var Wheatus med "Teenage Dirtbag", men der har da selvfølgelig været sange før den. Måske er vi ude i noget med Anne Linnet. "Måne, Sol og Stjerner" – den kan jeg i hvert fald huske, fra før jeg rigtig kunne huske.

Hvilken sang kan få tårerne frem i øjnene på dig?

– Jeg kan tit græde over, hvor dårlig musik, der indimellem bliver spillet i radioen. Men Camille Saint-Saëns' stykke "Le Cygne" rører mig altid på den rigtige måde.

Hvilken musik skal der spilles til din begravelse?

– Så længe orgelet stemmer, må de spille, hvad de vil. Jeg gider ikke dø til tonerne af et falsk orgel. For et år siden ville jeg have svaret Lana Del Rey med "Born To Die", men nu har jeg ikke hørt den i et år, så det er jeg gået lidt væk fra.

Har du været i operaen?

– Det kan du bande på, og de første par gange forstod jeg det ikke. Det gør jeg stadig ikke, men nu er jeg begyndt at nyde oplevelsen.

Har du været på festival?

– Jeg har været på Roskilde og på Skanderborg en del gange. Hvor jeg i starten var Roskilde-typen, der ikke kunne blive ulækker og fuld nok og sove i en pøl af pis, er jeg nu blevet mere magelig og vil hellere hygge mig på Skanderborg og sove i en rigtig seng – naturligvis stadig i en pøl af pis.

Hvad har været din bedste koncertoplevelse?

– Første gang, jeg var i Koncertsalen, står stadig som noget helt fantastisk. Det var til åbningen af salen, og hvad, der blev spillet, husker jeg ikke. Det var noget klassisk. Men hele oplevelsen af at være i så smukt et rum og høre så smuk musik sidder stadig i mig. Det var fantastisk.
Af mere GAFFA-agtige oplevelser har der da også været koncerter på Roskilde, der har revet mig med. Muse for et par år siden husker jeg også stadig som noget meget, meget smukt.
 
Hvis du skulle på date med en musiker, hvem skulle det så være?

– Pernille Rosendahl eller Elton John.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA