x

Volbeat offentliggør ny guitarist og udgivelsesdato

Volbeat offentliggør ny guitarist og udgivelsesdato

Det internationalt succesfulde danske rockband Volbeat har tidligere offentliggjort, at de dette forår vil udgive deres femte album, "Outlaw Gentlemen & Shady Ladies". Nu har de sat dato på udgivelsen og desuden navnet på deres nye, faste guitarist: Albummet udkommer 8. april, og bandets nye guitarist er amerikanske Rob Caggiano, der også har co-produceret albummet sammen med bandets mangeårige samarbejdspartner Jacob Hansen. Caggiano har tidligere arbejdet som producer for blandt andre The Damned Things, Bleeding Through og Anthrax. Desuden var han guitarist i Anthrax i 2001-2005 og igen fra 2007-2013.

Sanger og guitarist Michael Poulsen fortæller:

"Bandet er meget stolt og glad for at meddele, at Rob også vil være den nye guitarist i Volbeat. Samarbejdet med ham i studiet var så inspirerende, at vi den besluttede at 'beholde' ham. Dybest set gik vi i studiet som tre musikere og kom ud som et helt band."

Om albummets tekstunivers har Michael Poulsen disse ord:

"Halvdelen af ​numrene på pladen vil tage dig med ind i en verden af ​lovløse mænd, som hørte til engang i 1800-tallet. Nogle af figurerne er sande legender, mens andre er fiktion. Desuden vil lytteren høre inspiration fra klassiske spaghetti western-film, og både albummets titel og cover artwork giver indtryk af stilen."

Om det musikalske udtryk fortæller Michael Poulsen:

"Vi er stadig i gang i studiet og arbejder på de sidste detaljer, men jeg kan sige, at vi er meget begejstrede for dette album. Vi føler, vi har nået de mål, vi satte os for. Der er tunge ting på albummet med 'old school' heavy riffs og mere rockede sange med stærke melodier. Vi har afsøgt uudforsket territorium i musikken uden at miste den genkendelige Volbeat-lyd, der er hjørnestenen i vores band."

Volbeat debuterede i 2005 med albummet "The Strength / The Sound / The Songs", som i 2007 blev fulgt op af "Rock The Rebel / Metal The Devil". Dette album blev gruppens folkelige gennembrud, ikke mindst takket være "The Garden's Tale", en tosproget duet med Magtens Korridorers Johan Olsen. I 2008 udgav de albummet "Guitar Gangsters & Cadillac Blood" og i 2010 "Beyond Hell / Above Heaven".

Igennem årene har Volbeat turneret intensivt i såvel Danmark som udlandet og har efterhånden oparbejdet en solid fanbase i mange lande, blandt andet USA, Tyskland og Sverige. Deres seneste album har solgt platin i Tyskland og Sverige, og gruppens singler "A Warrior's Call" og "Still Counting" har i 2012 begge toppet den såkaldte Active Rock-hitliste, en hitliste for airplay på en lang række amerikanske radiostationer, der spiller rockmusik. Gruppens seneste album har nu solgt 750.000 eksemplarer på verdensplan.

Volbeat har haft en del udskiftninger på guitaristsiden, og Rob Caggiano er således bandets fjerde guitarist siden begyndelsen i 2001. De tre andre medlemmer har været de samme hele vejen.

Volbeat spiller fem udsolgte koncerter i Danmark i slutningen af februar samt Jelling, Skive og Roskilde Festival til sommer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA