x

Og vinderen er ...

Og vinderen er ...

De helt store vindere af MTVs Video Music Awards var Fatboy Slim og kunstnerne bag "Lady Marmalade". Fat Boy Slim løb med sejren rent kvantitativt: Han var nomineret til hele ni priser for "Weapon Of Choice" og løb af med de seks, heriblandt Bedste Instruktion i en Video og Bedste Gennembrudsvideo (!?). Men "Lady Marmalade" snuppede den vigtigste pris: Årets Video.

En samlet tredieplads indtog *NSync med "Pop". Den vandt fire af de såkaldte "Moonmen", blandt andre Bedste Popvideo og Viewer's Choice. Drengene var dog langt mere synlige under selve TV-begivenheden end Fat Boy Slim, der modtog de fleste af sine priser før kameraerne blev tændt.

Til gengæld var de klædeligt beskedne: De følte sig ikke værdige til hverken Bedste Dansevideo ("jeg synes ærlig talt Fat Boy Slim er blevet snydt her") eller Bedste Gruppevideo ("denne gang bliver U2 snydt").

Blandt de storfavoritter, der virkelig havde grund til at føle sig snydt var Missy Elliott (seks nomineringer, ingen gevinst), U2 (6 nomineringer, en pris), Eminem (nul ud af fem mulige) og Janet Jackson (fire forbiere).

Se alle priserne her (bund)

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA